2. HRL SJEVER 1234 Virovitica izvukla bod u Garešnica, Pitomača svladala osječku Olimpiju

Odigrano je 11. kolo 2. hrvatske lige Sjever za rukometašice. Vodeća ekipa lige 1234 Virovitica gostovala je u Garešnici gdje je remizirala s domaćim sastavom 24:24. Od prve minute domaće rukometašice su bile u prednosti. Na odmor se odlazi s prednošću Garešnice 16:12. U drugom dijelu većinom se igra gol za gol. Domaće rukometašice osam minuta prije kraja imaju +3 (24:21), ali ta virovitičke Lavice serijom 3:0, s dva pogotka Nike Deskar i jednim Korine Velić, dolaze do izjednačenja 24:24.

U posljednje tri minute niti jedna ekipa nije postigla zgoditak, tako da je susret završio podjelom bodova 24:24. Trener 1234 Virovitice Darko Grdić u subotnjoj utakmici nije mogao računati na nekoliko ozlijeđenih igračica, tako da je na raspolaganju ima tri vratarke i devet igračica koje su mogle igrati.

Najefikasnija u virovitičkim redovima bila je Nika Deskar s devet pogodaka.

1234 Virovitica: Lorena Ariana Volenik, Martina Majkovčan, Helena Zeman, Korina Velić 5, Lukrecia Verešec 5 (4), Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Klara Crnoja 5, Nea Kovač, Nika Deskar 9 (3), Ena Jug, Maja Mlinarić i Darma Rončević. Trener: Darko Grdić.

Pitomača je u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića svladale osječku Olimpiju 36:30. Od prve minute Pitamačanke su bile u prednosti. Na odmor se odlazi s rezultatom 16:11 u korist domaće ekipe. U drugom djelu gošće iz Osijeka u jednom trenutku su uspjele smanjiti prednost domaćih rukometašica na dva pogotka (21:19), ali više do toga im iskusne domaće igračice nisu dozvolile.

Na kraju Pitomača dolazi do zaslužene pobjede 36:30. Najviše pogodaka u domaćem sastavu postigle su Tamara Štefanec deset, te Nina Ferić i Marija Roberta Magić po sedam.

Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević, Ema Antoljak, Erin Pintarić, Nina Ferić 7 (1), Tamara Štefanec 10 (2), Antonela Brlas, Sofija Martinčević, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 7, Nika Dedi 6, Maja Biuk, Dora Šandrovčan 2, Karla Paleka i Mia Zagrajski 4. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

S 11. kolom završen je prvi dio sezone u 2. hrvatskoj ligi Sjever. Pitomača se s deset osvojenih bodova nalazi na sedmom mjestu, dok je 1234 Virovitica trenutno druga sa 17 bodova, ali iduće subote treba odigrati odgođenu utakmicu šestog kola s Podravkom 2 Lino. Ako pobjede Virovitičke rukometašice će prvi dio sezone završiti na prvom mjestu.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content