ADVENT U PALAČI Upaljena svijeća radosti: Virovitičane grijali topli napitci i rock note

Na treću adventsku nedjelju, večeras je kao dio programa „Advent u Palači“ kojeg u sklopu „Prosinca u gradu“ organiziraju Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice, upaljena treća svijeća, ona koja simbolizira radost.

Iako je temperatura bila prava zimska, dvor Palače Pejačević vrvio je životom. Dobro „obundani“ Virovitičani pronašli su razne načine kako da se dodatno ugriju. Neki su se njihali u ritmu glazbenih izvedbi domaćeg benda „Freeway“ koji je večer otvorio jednom od najpopularnijih božićnih pjesama, „Jingle Bell Rock“. Drugi su ruke grijali čašama s toplim napitcima kao što su kuhano vino ili čaj, a one gladne su „ugrijale“ omiljene fritule, čiji je sam miris izazivao zazubice.

Najveća gužva zasigurno je bila na mjestima za najmlađe. Red za posjet kućici Djeda Božićnjaka bio je dug, pun virovitičkih mališana koji su s roditeljima strpljivo čekali svaki korak bliže svom odredištu. 

Blagdanski ugođaj u Palači Pejačević nastavit će se i iduću nedjelju, kada će uz paljenje posljednje adventske svijeće, one mira, nastupiti i popularni pjevač Stjepan Lach.

(www.icv.hr, eat, foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content