GDCK Virovitica poziva zainteresirane na drugu edukaciju za volontere

GDCK Virovitica od 31. ožujka 2022. godine provodi projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija za upravljanje kriznim situacijama na području grada Virovitice” kojemu je cilj unaprijediti i ojačati kapacitete GDCK-a Virovitica, lokalnih organizacija te zajednice za pružanje učinkovitog odgovora na krizne situacije.

U okviru projekta predviđena je edukacija za volontere za djelovanje i unapređivanje mehanizama za razvoj kriznog volontiranja u lokalnoj zajednici za četiri grupe od 10 volontera, a koja obuhvaća teoriju o pokretu Crvenog križa i praktični dio iz osnova pružanja prve pomoći. Do sada je u GDCK Virovitica održana jedna edukacija za volontere, te je u tijeku postupak formiranja druge grupe zainteresiranih za edukaciju za volontere.

Edukacija će biti organizirana u GDCK Virovitica, Masarykova 6 te će trajati jedan dan s pauzama, a volontere će educirati stručnjaci iz Hrvatskog Crvenog križa i licencirani liječnici odnosno predavači predmeta prve pomoći. Nakon što volonter završi edukaciju obvezan je u rujnu 2023. godine sudjelovati na pokaznoj vježbi koja će biti organizirana u gradu Virovitici.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na mail GDCK-a Virovitica, ili na broj telefona 033/729-559.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content