Izložba „28. slavonski biennale – Nove paradigme sreće, od osječke dade do suvremenog kaosa: Radovi iz više od 40 država svijeta

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je otvorenju izložbe „28. slavonski biennale – Nove paradigme sreće, od osječke dade do suvremenog kaosa.

Čestitala je Muzeju likovnih umjetnosti na izvrsnoj organizaciji i naglasila da je riječ o najvećoj i najznačajnijoj žiriranoj izložbenoj manifestaciji na istoku Hrvatske koja se od 1968. godine održava u ovom muzeju.

Vrijedni ocjenjivački sud odabrao je radove 53 autora te umjetničkih suradnja, od ukupno 254 rada, a ovogodišnje izdanje broji prijave iz više od 40 država svijeta.

Ujedno su uvedeni i poneki noviteti te je izložba postavljena na više lokacija u gradu: Muzeju likovnih umjetnosti, Galeriji Waldinger, Kulturnom centru, Galeriji Knifer te autobusnoj stanici GPP-a, Gajev trg (Naša stanica sreće).

Zamjenica je čestitala dobitnicima na osvojenim nagradama, radujući se nastavku suradnje Grada Osijeka i Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, a sve informacije o nagradama i dobitnicima dostupne su na www.mlu.hr.

(www.icv.hr,  tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content