Jedanaest prometnih nesreća u 24 sata u OBŽ: Otriježnjenje u policiji, pa kazne do 20 tisuća kuna

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća od kojih je u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je ostalih devet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, tri na području Belog Manastira te po jedna na području Donjeg Miholjca i Belišća.

Jučer, 5. prosinca na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su tri vozača osobnih automobila, jedan vozač teretnog automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,20 sati u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 68-godišnjak iz Belišća. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,67 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest prekršajnih bodova.

U 23.20 sati u Osijeku, u Frankopanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 30-godišnjak iz Daruvara uslijed nepropisnog obilaženja udario je u parkirani osobni automobil i napustio mjesto događaja. Vozač je naknadno pronađen i alkotestiran kojom prilikom mu je utvrđena prisutnost od 0,94 promila alkohola u krvi. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content