Jedinstvena tradicionalna Silvestarska utakmica u Hrvatskoj: Susjedi se okupili i zaigrali prije 44 godine, sada neke naslijedili i unuci

Tradicionalna “Silvestarska utakmica” odigrat će se i ove godine 31. prosinca s početkom u 15:15 sati u Dragonjskoj ulici u Osijeku.

Riječ je o utakmici koja datira iz vremena prije 44 godine, a koju su pokrenuli građani toga kvarta kako bi se uz sport družili. Dobrosusjedski odnosi nastavljeni su o čemu svijedoči i utakmica koja je “preživjela” čak i Domovinski rat.

Put na istom mjestu na dječjem igralištu iza stambenih zgrada u Dragonjskoj ulici, u Osijeku.

– Ova je utakmica jedinstvena u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu. Prvi je put odigrana davne 1978. godine kada su se okupili susjedi kako bi se uz sport družili i bolje upoznali, a igrala se i za vrijeme Domovinskog rata, doslovce pod granatama. Kako vrijeme prolazi, dolazi i do smjene generacija pa sada igraju i djeca ili čak i unuci nas prvih igrača. Na naše zadovoljstvo svjedočimo povećanju broja sudionika, ali i promatrača, naše vjerne publike, pa se utakmica uvijek s nestrpljenjem očekuje u cijeloj četvrti- ističe Antić Bilić, jedan od začetnika i dugogodišnji organizator utakmice.

– Svakako nam se pridružite i u tzv. “trećem poluvremenu”, druženju uz zakusku, kuhano vino i kolače- pozivaju druželjubici stanovnici Industrijske četvrti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content