KAKAV USPJEH! Naturavita ‘slomila’ Pizzeriju Z1 i izborila Štefanje – spektakularnu završnicu popularne ‘Kutije šibica’

Legendarni zagrebački malonogometni turnir ‘Kutija šibica’ polako ulazi u završnu fazu. Nakon što su veterani i nogometašice odigrali svoje četvrtfinalne susrete, petak je bio rezerviran za osminu finala glavnog, seniorskog dijela turnira u kojem i ove godine sudjeluje Naturavita iz Pitomače.

‘Pod palicom’ Ivana Presečana ‘hakleri’ iz Naturavite pobijedili su uvjerljivo zagrebačku Pizzeriju Z1 rezultatom 5:2 i tako izborili četvrtfinale, odnosno igranje na Štefanje. A zna se što se događa u dvorani II Doma sportova 26. prosinca. Tog dana dvorana je ispunjena do posljednjeg mjesta i tako je već godinama.

– Igranje na Štefanje ponekad je puno važnije nego osvojiti Kutiju šibica. To je dan kada je praznik malog nogometa u Zagrebu i svaki hakler potvrdit će da je igranje na Štefanje vrhunac karijere. Puno puta se dogodilo, barem koliko pamtim u posljednjih deset godina, da su tribine bile punije na četvrtfinalu nego na finalu – rekao je za Večernji list Mićo Vujanić, nekadašnja legenda ‘Kutije šibica’.

Nikad nitko iz Pitomače na Štefanje nije zaigrao na hrvatskom najboljem i najpopularnijem malonogometnom turniru koji se u Zagrebu održava još od 1970. godine. Uz Ivana Begovića i vratara Hrvoja Zdelara (NK Pitomača), za ekipu ove godine nastupaju: Ante Pavličević (NK Pitomača), Tomislav Golubić, Ante Starčević, Dragan Vaclavek, Matej Kraljević i Tomislav Kolar (NK Garić Garešnica), Josip Gegić (NK Bilogora Kapela), Deni Hajdarović (NK Podravac Virje, MNK Bjelovar), Ivan Borna Jelić Balta (Wisla Krakow) i Matej Herent (NK Mladost Kloštar Podravski). Ekipu i ove godine vodi Ivan Presečan, inače strateg četvrtoligaša Pitomače.

Bila je ovo ujedno i peta pobjeda Naturavite u petom odigranom susretu. Protiv Pizzerije Z1 dvaput je poentirao Ante Starčević (2′, 25′), a po jednom Ante Pavličević (16′), Deni Hajdarović (7′) i Ivan Borna Jelić Balta (11′).

O snazi Presečanove momčadi dovoljno govori i pobjeda protiv ‘Pizzerija Stari Borongaj’ u ranijem dijelu natjecanju, jer to je ekipa koja je prije nekoliko godina bila osvajač ‘Kutije’.

Do osmine finala ispalo je već nekoliko favorita, od kojih svakako treba istaknuti lanjske pobjednike, ekipu Krešimir Keta – Bandić Chop Old House.

Kao najveći favoriti ovogodišnjeg izdanja od početka su se isticali CB Dobermann za koji ove sezone igraju Mordej, Čujec, Kanjuh, Grbeša, Matošević, brani Luketin i Biberon Koestlin, momčad sastavljena od najboljih igrača dalmatinskih kluba Prve futsal lige, Olmissuma i Novog Vremena, a tu su i dva Brazilca – Alves i Lima, ali samo će jedna ekipa završiti u polufinalu s obzirom da ih je ždrijeb ‘spojio’ već na Štefanje.

Naturavita, kako smo već rekli ranije, svoj četvrtfinalni meč ima u ponedjeljak, 26. prosinca. U posljednjem susretu dana, koji je na rasporedu u 21 sat, Begoviću i ‘prijateljima’ protivnik će biti Kerschoffset Kamgrad.

Četvrtfinale ‘Kutije šibica’, ponedjeljak, 26. prosinca:

18:00 Poliklinika Milojević – Unijabeton

19:00 CB Va Bene – CB Sea Wolf Gradnja Elez

20:00 Biberon Koestlin – CB Dobermann

21:00 Naturavita – Kerschoffset Kamgrad

(www.icv.hr, ts, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content