“Kazališna večer” u organizaciji Češke besede Virovitičko–podravske županije oduševila Virovitičane

U sklopu ovogodišnjeg programa “Prosinac u gradu”, Češka beseda Virovitičko–podravske županije sinoć (petak) je u Kazalištu Virovitica organizirala “Kazališnu večer”.

U uvodnom dijelu programa sve nazočne pozdravila je predsjednica Češke besede VPŽ Jasan Per – Kožnjak.

-Večeras ćete imati priliku vidjeti dvije zanimljive komedije. Uz predstavu za jednog glumca domaće kazališne sekcije, predstavit će vam se i Kazališna grupa Sebranka, Češke besede Daruvar. Ovo će biti tipičan češki humor. Nadam se da će vam se obje predstave jako svidjeti – rekla je na početku Jasna Per – Kožnjak.

IMG_2603

Kazališna sekcija Češke besede Virovitičko–podravske županije izvela je komediju za jednog glumca pod nazivom “Snjeguljica”. Predstava, koja inače govori o poznatoj bajci o Snjeguljici, bila je primjerena za odraslu publiku.

U drugom dijelu večeri Kazališna grupa Sebranka, Češke besede Daruvar, izvela je šašavu komediju Podstanari gospodina Swana ili Mućka, koju je napisao Michael Cooney.

-Ovom predstavom obilježili smo 40 godina našeg djelovanja. U tom 40-godišnjem razdoblju  izveli smo više od 230 predstava u Hrvatskoj i Češkoj. Imamo odličnu suradnju s kazališnom grupom iz mjesta Libice nad Cidlinou, gdje redovito gostujemo, a i oni dolaze na gostovanja kod nas u Daruvar – objasnila je organizacijska voditeljica Kazališne grupa Sebranka, Libuše Stranjik.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content