Koncert „Božić s glazbenim školama“: Nastupili mladi umjetnici iz osnovnih glazbenih škola iz Donjeg Miholjca, Valpova, Našica, Belog Manastira, Đakova, Osijeka i Zagreba

U organizaciji Osječko-baranjske županije i Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u nedjelju navečer održan je koncert pod nazivom „Božić s glazbenim školama“, odnosno drugi zajednički koncert svih glazbenih škola Osječko-baranjske županije.

Ideja o zajedničkom koncertu nastala je prošle godine u sklopu obilježavanja 100. obljetnice Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, a izabran je 18. prosinca jer je na taj dan prije točno 100 godina održan prvi koncert tada novoosnovane glazbene škole u Osijeku, i to na istom mjestu, u HNK-u. Upravo iz te su škole potekli mnogi veliki umjetnici i pedagozi, a glazbene su se škole u cijeloj županiji tijekom osnivanja kadrovski formirale iz osječke srednje glazbene škole.

Na koncertu su nastupili mladi umjetnici iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „August Harambašić“ iz Donjeg Miholjca, Glazbene škole pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića iz Valpova, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica, Umjetničke škole Beli Manastir, Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova, Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka i Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

mini IMG 8589
Foto: OBŽ

Zajednički koncert je bio i prigoda za odavanje priznanja i nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika, njih 63, s područja Osječko-baranjske županije u školskoj godini 2021./2022., a koje je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs povodom međunarodnog Dana učitelja 5. listopada 2022. godine nagradio za kontinuirano unaprjeđivanje odgojno-obrazovnog sustava.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul čestitali su svim izvođačima i nagrađenim glazbenicima na uspješnom nastupu, postignućima u protekloj godini te zapaženom radu u odgojno-obrazovnom sustavu. Svima nazočnima na koncertu poželjeli sretan i blagoslovljen Božić.

– Danas je zaista lijepo biti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku jer nagrađujemo talentiranu djecu, a povodom 101. godišnjice Glazbene škole Franje Kuhača Osijek uživamo u koncertu naših najboljih glazbenika koji su svoje talente razvijali u osnovnim glazbenim školama. Ovo je lijepa prilika njima zahvaliti, kao i njihovim mentorima i roditeljima na beskrajnom trudu i razvijanju njihovog talenta. Prigoda je to i za nagraditi sve učenike koji su tijekom protekle godine bili izuzetno dobri na državnim natjecanjima – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

mini IMG 8649
Foto: OBŽ

Dodao je da Osječko-baranjska županije podupire talentiranu i darovitu djecu da razvijaju svoje talente.

– Osječko-baranjska županija je ponosna na njih i podržavat ćemo ih i u narednom razdoblju. Smatramo da oni trebaju biti lokomotiva razvoja i ostaloj djeci. Želim naglasiti da počinjemo izgrađivati Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske čija je vrijednost 21 milijun kuna, a namijenjen je upravo za darovitu djecu u STEM području – kazao je.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content