KUC Virovitica održao jubilarnu 30. Božićnu produkciju: Plesom i koreografijom predstavilo se 13 plesnih skupina

Kulturno umjetnički centar Virovitica večeras (subota) je u virovitičkom Kazalištu održao svoju jubilarnu 30. Božićnu produkciju. Od najmlađih, pa do onih većih, svi su svojim plesnim pokretima oduševili prepuno virovitičko kazalište, a sama produkcija bila je sastavljena od 13 točaka.

Kontinuiranim radom ova udruga približava suvremeni ples vrtićkoj djeci, osnovnoškolcima i srednjoškolcima te ih uči izražavati se pokretom, a svoje umijeće danas su pokazali virovitička Vrtićka plesna skupina, Plesne skupine od 1. do 4. razreda iz Virovitice i Pitomače, Plesna skupina od 5. do 8. razreda iz Virovitice, Plesna skupina Učeničkog doma Virovitica, duet Tea Jakupec i Ema Lovrić te solo koreografijama Marija Mucak i Diana Lesić. Posebnost ove Božićne produkcije istaknula je predsjednica KUC-a Virovitica Danijela Duvnjak.

– Iako je prva osnivačka skupština održana 11. lipnja 1993. godine, i prije samog osnivanja neke su se grupe počele sastajati, raditi i plesati, a prvi im je nastup upravo bila Božićna produkcija koja je tako za nas vrlo bitna. Vidjela se još i tada potreba za jednim ovakvim društvom jer djeca vole plesati i veseliti se, a smo tu da im pomognemo u istom- rekla je Danijela.

Generacije i generacije djece prošle su kroz virovitički KUC, a njihov cilj ostao je isti. Rad s djecom, kako je Danijela istaknula, ostao je jedan od prioriteta, a također svoje članove uče kako te zašto plesati, kako se izraziti plesom, kako imati pozitivnu disciplinu i samodisciplinu, te kako na taj način izraziti svoju kreativnost. Sve to ispunjavaju već desetljećima, dok posljednjih osam godina djeluje i njihov odsjek u Pitomači pod vodstvom Viktorije Duvnjak, a svom radu imaju i veliku podršku Općine.

Vjerujemo kako je još dosta godina pred njima, no napomenimo kako današnja Božićna produkcija nije sve za ovaj vikend od KUC-a. Već vas sutra na istom mjestu, u virovitičkom Kazalištu, očekuje plesna predstava “S druge strane stvarnosti”.

– Specifičnost ove prve plesne predstave KUC-a, koja je realizirana u sklopu projekta “Suvremeni ples online”, je ta što su ju izvođači napravili u potpunosti od nule. Za to je trebalo dosta vremena i trebali smo pristupiti cijeloj priči na jedan drugi način. U godinu dana koliko smo ju radili bilo je dosta sudionika, a u konačnici je ostalo njih 15 koji su stvorili svoje likove, priču i koreografiju, odabrali su glazbu, odnosno, kako je već rečeno, sve su stvorili sami. Ja sam bila mentor koreograf i osoba koja ih vodi na ovom specijalnom kulturnom i inspirativnom putu te naglašavam da je ovo djelo njihova zasluga – istaknula je Danijela.

Ovu specifičnu predstavu posjetitelji mogu pogledati od 20 sati, a do tada uživajte u fotogaleriji s današnje Božićne produkcije.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content