Kuglanje je jedna od omiljenih aktivnosti učenika i korisnika COOR-a Virovitica: Proveli smo jedan trening s njima

COOR Virovitica u svom redovnom programu ima i sportski program za sve svoje kategorije korisnika, a jedno od najomiljenijih je kuglanje. U suradnji s vlasnikom kuglane TVIN Virovitica i članom KK HVIDRA iz Virovitice Marijanom Salajićem, korisnici ove obrazovne ustanove već dvije godine redovno se bave rekreativnim kuglanjem.

To nam je za vrijeme našeg posjeta kuglani potvrdio i kinezioterapeut u poludnevnom boravku COOR-a Virovitica Ivica Iveković.

– Kuglanje je jedna od najomiljenijih aktivnosti naših korisnika, bilo da se radi o korisnicima poludnevnog boravka, koji su u kuglani upravo sada kada razgovaramo, ili se radi o učenicima osnovnoškolske dobi koji pohađaju nastavu u COOR-u, a koji će doći nakon ove grupe koja je trenutno na kuglani. Zahvalio bih vlasniku kuglane, kao i gospodinu Salajiću koji u svoje slobodno vrijeme volontira na kuglani, ne bi li našim korisnicima otkrio tajne ovog lijepog i nadasve zdravog sporta – rekao nam je Ivica Videković napomenuvši da kuglanje nije nasumično odabrana aktivnost.

ivica-ivekovic

– Kuglanje je poprilično naporan sport, ali izuzetno zdrav jer se valja koristiti kompletnim mišićnim sustavom. Osim toga traži koncentraciju, a usto je i izuzetno zabavno i razvija sposobnost sportske suradnje i druženja. Držim da je našim korisnicima to jedna od najdražih aktivnosti i s time ćemo nastaviti i dalje – rekao nam je voditelj kuglačke grupe poludnevnog boravka COOR-a Ivica Iveković.

Treninzi COOR-a održavaju se jednom tjedno, a glavni trener je Marijan Salajić, jedan od najboljih kuglača na virovitičkom području i čovjek koji se ovim sportom, bilo kao kuglač, bilo kao trener, bavi već dugi niz godina, a i dan danas mu je kuglanje najveći hobi.

– Osim što kuglam za KK HVIDRA koji se natječe u 3. ligi, dio svog slobodnog vremena posvetio sam i radu s mladima, u ovom slučaju korisnicima i učenicima COOR-a. Radi se o ljudima razne životne dobi, od onih malih do starije populacije. Veže ih jedno, a to je ljubav prema ovom lijepom sportu. U našim natjecanjima nema vike niti svađe kao što to obično biva na drugim natjecanjima. Sve protekne u veselju i dobrom raspoloženju, a većina njih kaže da jedva čeka novi susret s kuglačkom stazom. Držim da je ovaj program hvalevrijedan jer i sami znamo koliko je kuglanje zdrav i zabavan sport, a ja ću, koliko god je to u mojoj moći, nastojati da svojom pomoći populariziram taj sport među mlađom, ali i starijom generacijom, jer kuglanje to uistinu i zaslužuje – rekao nam je Marijan Salajić.

marijan-salajic

Kuglanje na prvo mjesto svojih slobodnih aktivnosti stavlja i Virovitičanka Ivana koja nam je rado rekla koliko za nju znači provođenje vremena na ovaj način.

– Sport je važan za zdravlje, ali se uz to i dobro zabavljamo. U COOR-u osim kuglanja ima i drugih fizičkih aktivnosti, poput vježbi, trčanja, vožnje sobnog bicikla i ostalog. Sve to jako volim i uz druge aktivnosti koje provodimo u COOR-u imamo lijepo ispunjeno vrijeme u kojem svatko nađe nešto što ga zanima – rekla nam je korisnica poludnevnog boravka Ivana koja je potom otišla na kuglačku stazu, jer je bio njen red za rušenje čunjeva.

ivana

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content