Malenim pacijentima na Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Osijek stigli Eco City LegOsi: Mirko Paprika, Teglica Verica, Janko Organko i druge lutke iz kampanje o zbinjavanju otpada

U sklopu Eco City LegOSi projekta kojim se educiraju Osječani o mjerama sprječavanja nastanka otpada, osječka komunalna tvrtka Unikom darivala je djecu na Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Osijek.

Prigodni darovi, plišane lutke iz kampanje, slikovnice, kalendari i slatkiši, do KBC-a Osijek su stigli Eco City LegOSi tramvajem.

-Projekt traje mjesec dana, a u ovo smo doba godine odlučili darivati najmlađe, one koji i jesu dio ove kampanje. Neki od njih na žalost ne mogu primiti poklone vani pa smo im donijeli u bolnicu. Našim Eco City LegOSima, znači Mirkom Papirkom, Teglicom Vericom, Jankom Organkom, Tetkom Plastikom i Zdenom Metalcem želimo upravo naglasiti i potaknuti najmlađe od predškolske i vrtićke dobi da počnu selektirati otpad i čine naš grad čišćim i ljepšim i da ostanemo prvi u odvajanju otpada – rekao je za medije direktor Unikoma Igor Pandžić istaknuvši kako je vrijednost projekta gotovo 500.000 kuna od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 40 posto.

U ime Zavoda za dječju kirurgiju osječkog KBC-a na poklonima i hvalevrijednoj akciji za malene bolesnike zahvalio je doktor Krešimir Ivković.

– Vjerujem da će naše male pacijente kojih je trenutno šestero na našem Zavodu obradovati pokloni te da će im boravak biti malo sretniji i brže proći – rekao je doktor Ivković i izrazivši nadu da će predstojeće blagdane djeca s odjela ipak dočekati u svojim domovima.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content