Mališane sa šireg slatinskog područja i ove godine razveselili pokloni iz engleskog Eastbournea

Prije četvrt stoljeća engleska udruga “Living life” iz grada Eastbournea počela je dovoziti pakete radosti za djecu, školarce i predškolce slatinskog kraja, a prvih godina i drugih gradova u Slavoniji, kao i nekih u BiH.

To su darovi koje u kutije cipela prema dobi i spolu stavljaju djeca iz engleskih škola matične grofovije East Sussex (pletene kape, rukavice, igračke, školski pribor, nešto slatkiša, bižuterija, higijenski artikli i slično). Vrijednost svakog paketa je minimalno 50 kuna. Za ovih 25 godina podijeljeno je najmanje 25.000 paketa na slatinskom području, a ukupno i desetak puta više.

‘Mozak i srce’ ove operacije su Lyn i Mick Trott, supružnici koji su u svom širem kraju supervizori, ali i udomitelji djece s mentalnim i tjelesnim poteškoćama u razvoju.

I ove godine podijelili su oko 1.000 paketa u šest matičnih i 16 područnih škola, od Voćina do Čađavice. ‘Anđeli čuvari’ ovog humanog projekta su majka i kćer Marjorie i Stacey, a ove godine njima su se priključili i glazbenici Steve i John. Oni su svirali i pjevali božićne pjesme po školama. Djeca i učiteljice uzvraćali su im svojim pjesmama. Također su u pratnji ravnatelja CK Slatina Vladimira Jelenčića posjetili i selo Kladavac (Lost village) kraj Babine Grede, po posljednji put nakon više od 15 godina dolaženja, jer u raseljenom selu više nema djece školske dobi.

“Living Life” donio je radost korisnicima i volonterima Udruge Jaglac koji su prije nekoliko dana proslavili svojih prvih 20 godina, kao i darove za članove Evanđeoske-pentekostne crkve u Orahovici.

(www.icv.hr, adf, vj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content