Matija Relić zlatni u katama, Chris Malčec srebrni u borbama na 50. Trbovlje karate openu

U subotu, 3. prosinca u slovenskom gradu Trbovlju održan je 50. Trbovlje karate open. To je bio drugi bodovni turnir za ulazak u sastav reprezentacije Hrvatskog karate saveza, koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u veljači 2023 godine.

Iz Karate kluba “Virovitica” na turniru nastupila su trojica natjecatelja, Matija Relić u katama, a Chris Malčec i Nikola Gondi u borbama.

Matija Relić, koji se natjecao u uzrastu U-21 disciplina kata, pokazao je svoju kvalitetu pobjedama u svim nastupima te je s najboljim ocjenama osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

Chris Malčec nastupio je borbama u juniorskom uzrastu do 62 kg. U prvom kolu bio je slobodan. Pobijedio u drugoj i trećoj borbi, dok je finalnu borbu izgubio i tako je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. U dva odrađena kola i dva druga mjesta, Chris za sada ima najviše bodova za nastup u hrvatskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu.

Posljednji je nastupio Nikola Gondi u juniorskom uzrastu + 75 kg. Nakon pobjede na prvom kvalifikacijskom turniru, u Trbovlju je u meču s prvakom Slovenije poveo s 1:0, no desetak sekundi prije završetka napravio je pogrešku te mu suparnik uzima dva boda i tako pobjeđuje s bodom razlike. U nastavku predstavnik Slovenije gubi borbu i ne povlači Nikolu u repasažne borbe za treće mjesto. Nikola Gondi se sada treba na Grand prixu Samobora u siječnju 2023. godine izboriti za odlazak na Europsko prvenstvo.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content