Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo Poziv: Ukupna bespovratna sredstva iznose 370 milijuna kuna

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv “Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)”.

Svrha poziva je poboljšanje dostupnosti integrirane cjelovite skrbi za starije osobe unapređenjem infrastrukture za pružanje socijalnih usluga za starije osobe. Unaprjeđenje infrastrukture postići će se putem izgradnje i rekonstrukcije/dogradnje postojeće infrastrukture, uz adekvatno opremanje, a kako bi se nakon uspostave centara za starije osobe korisnicima pružile kvalitetne i pravovremeno dostupne usluge socijalne skrbi.

Centri za starije osobe osigurat će nove dodatne kapacitete za smještaj starijih osoba koje su potpuno funkcionalno ovisne o pomoći druge osobe i čije se potrebe ne mogu zadovoljiti na razini kuće ili lokalne zajednice. Također će se u Centrima osigurati pružanje izvaninstitucijskih usluga u zajednici, a kojima je svrha omogućiti što duži ostanak starije osobe u svome domu.

Ukupna bespovratna sredstva iznose 370 milijuna kuna, a prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva su jedinice lokalne samouprave. Sve aktualne informacije i dokumente mogu se pronaći OVDJE 

(mrosp.gov.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content