Nakon kratkotrajne južine, ponovno padaju temperature zraka: Evo kakvo nas vrijeme čeka

U protekla 24 sata na području Bilogore palo je 14.2 mm, a Virovitice 8 mm oborine.    

Jutro iza nas osjetno toplije. Bilogora se jutros budila uz 3,7°C, Virovitica 4°C i Slatina 4,8°C. Dnevne temperature zraka na području Virovitice i Slatine kreću se oko 6°C, a na Bilogori malo toplije 6,5°C. Na području Papuka osobito južnim padinama trenutno se temperature zraka penju do 14°C. Do kraja dana očekujemo povremenu kišu a mogući su i grmljavinski pljuskovi. Temperature zraka tijekom poslijepodneva i večeri u osjetnijem padu. Uz okretanje vjetra s južnih i istočnih smjerova na sjeverne i sjeverozapadne. S padom temperature zraka ponegdje će biti susnježice ili gdje koje snježne pahuljice. Na Papuku možda i tanji dekorativni snježni pokrivač.

Tijekom subote i nedjelje očekujemo suho, ali hladnije vrijeme. Jutarnje temperature zraka između -7 i -2°C. Najviše dnevne između 0 i 3°C, u gorju koji stupanj niže. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu. Zbog niskih jutarnji i večernjih temperatura zraka moguća je poledica.

Tjedan pred nama trebalo bi obilježiti u prvoj polovici hladnije, u drugoj osjetno toplije vrijeme. Očekivani rasponi jutarnjih temperatura zraka između -6 i 5°C ili koji stupanj više pred kraj tjedna. Najviše dnevne između 2 i 11°C ili koji stupanj više pred kraj tjedna.

Izmjena oblaka i sunca te gdje koja kišna kap moguća je u drugoj polovici tjedna. Vjetar sa sjevernih smjerova, od sredine tjedna u okretanju na umjeren, na udare i jak južni i jugozapadni.

Badnjak i Božić bi i ove 2022. godine trebalo obilježiti osjetno toplije vrijeme pod dominacijom južnog strujanja. Tako da polako kopni i posljednja nada za snježnu bjelinu.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content