Nastavak prekograničnog projekta i nastavak susreta orahovačke i škole iz mađarskog Harkanya: Kulturnim susretima do jačanja prijateljstva

U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u tijeku je završni dio prekograničnog projekta pod nazivom ”CMC together II – Odrastajmo zajedno uz kulturu, glazbu i sport” koji zajednički provode škola domaćina s dugogodišnjim prijateljem OŠ Kitaibel Pal iz mađarskog Harkanya.

Vrijednost ovog projekta je 196.445,89 eura, a ove godine partner na projektu je i Osnovna glazbena škola Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica. Završni dio vezan je uz kulturu, a na svečanosti otvaranja ovog susreta, koji će trajati dva dana, ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba naglasila je kako je danas prijateljstvo ove dvije škole jače nego ikad.

– Danas nastavljamo projekt koji traje punih 37 godina i sigurna sam kako je baš danas naše prijateljstvo najjače. Hvala svima koji su ga pokrenuli jer prelijepo je danas vidjeti našu djecu nasmijanu i sretnu. Na ovom završnom susretu upoznat ćemo kulturu, nacionalne parkove i sve što nas krasi u našem okruženju. Nadam se i vjerujem kako ćemo u idućim godinama nastaviti naše prijateljstvo– rekla je Škraba, a potom se obratila doravnateljica mađarske osnovne škole Koza Zoltane zahvalivši se orahovačkoj školi na gostoprimstvu te posebno istaknula dugogodišnju nastavnicu mađarske škole Đurđicu Radosnay koja jedna od začetnica ovog prijateljstva te koja je također nazočila otvaranju današnjih susreta.

Mađarski i orahovački učenici u naredna dva dana upoznat će mnoge kulturne sadržaje Virovitičko-podravske županije među kojima Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovačkoj Dubravi te imati prikaz Legende o Ružici Reda vitezova Ružice grada Orahovica.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content