Naturavita muški pala u četvrtfinalu, igrači oduševljeni atmosferom: Igrati na Štefanje u Kutiji šibica, to se jednostavno mora doživjeti

Štefanje u Zagrebu vezano je uz malonogometni turnir Kutija šibica. Dan je to kad se igraju četvrtfinalni susreti, kad je dvorana ‘ušminkana’ do posljednjeg detalja i kad se na tribinama traži mjesto više…

– Štefanje u Kutiji šibica je najradosniji i najznačajniji dan za nas. Večeras će se u ovoj dvorani održati sve ono što je najljepše i što Kutija može pružiti. Večeras će se to uprizoriti u ovoj dvorani, tako da ćemo istinski uživati u malom nogometu – istaknuo je za HRT uoči četvrtfinalnih susreta Boro Stipić, voditelj projekta MNT Kutija šibica.

– Večeras će dio gledatelja ostati ispred dvorane, to se u pravilu uvijek dogodi. Mi smo tu limitirani s 3 i pol tisuće gledatelja koliko stane u ovu dvoranu. Mi kao organizatori smo sačuvali tisuću ulaznica, koje ćemo danas u 12 i 30 sati pustiti u prodaju na našim blagajnama. Tako da se ipak mogu nabaviti karte, online prodaja je planula u 48 sati, tako da se u pravilu na Štefanje traži uvijek karta više – dodao je Stipić.

Gledatelji su tako jučer (ponedjeljak) uživali u vrhunskoj nogometnoj predstavi ne samo u seniorskoj, u kojoj uglavnom u četvrtfinalu igraju poluprofesionalni igrači, već i veteranskoj konkurenciji u kojoj nastupaju bivši prvoligaški igrači.

Ovogodišnja, 51. Kutija šibica posebno je zanimljiva i ljubiteljima nogometa s područja Virovitičko-podravske županije jer se u četvrtfinalu, na Štefanje, našla i Naturavita iz Pitomače za koju su ove godine uz Ivana Begovića, Antu Pavličevića i vratara Hrvoja Zdelara (NK Pitomača) nastupali: Tomislav Golubić, Ante Starčević, Dragan Vaclavek, Matej Kraljević i Tomislav Kolar (NK Garić Garešnica), Josip Gegić (NK Bilogora Kapela), Deni Hajdarović (NK Podravac Virje, MNK Bjelovar), Ivan Borna Jelić Balta (Wisla Krakow) i Matej Herent (NK Mladost Kloštar Podravski).

Iako Naturavita nije izborila plasman u polufinale, već je samim dolaskom do Štefanja ostvarila povijesni rezultat, a pun emocija u dupkom punoj dvorani bio je Ivan Presečan, strateg četvrtoligaša Pitomače koji je drugu godinu zaredom ovu ekipu vodio na Kutiji šibica.

-Izgubili smo od ultra jakog protivnika, riječ je o dečkima koji igraju u ozbiljnim klubovima i futsal sredinama, ali bez obzira na poraz bili smo jako dobri, pali smo muški. Što se tiče atmosfere u dvorani, to se jednostavno mora doživjeti. Puna dvorana, navijanje, fantastičan doživljaj… Sad smo se uvjerili zašto svi govore da je Štefanje najbolji dan turnira na Kutiji šibica. Organizacija je na vrhunskom nivou, sve se zna doslovno u sekundu i pravi je gušt igrati na ovakvom turniru – rekao je Ivan Presečan.

Prva je do polufinala došla Poliklinika Milojević koja je pobijedila Unijabeton 2:1. Poliklinika Milojević igrat će u polufinalu protiv Biberon Koestlin koji je u četvrtfinalnom dvoboju bio bolji od Dobermana 2:0. CB Sea Wolf Gradnja Elez deklasirala je CB Va Bene 7:0 i osigurala polufinalni dvoboj protiv Kerschoffset Kamgrada koji se posljednji plasirao u završnicu pobjedom nad Naturavitom 3:1.

U srijedu, 28. prosinca na Drugom programu od 17.30 možete pratiti prijenos polufinala tog najpoznatijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj koji se održava od 1970. godine.

(www.icv.hr, ts, sport.hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content