Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine: Vijećnici izglasali proračun težak 17,4 milijuna eura

Jučer (petak) je održana posljednja ovogodišnja, 8. sjednica Gradskog vijeća grada Slatine na kojoj je uz niz amandmana donesen Proračun za 2023. godinu u visini 17.388.016,00 eura.

Na sjednici je od 15 nazočilo 14 vijećnica i vijećnika, a raspravljalo se o 28 točaka Dnevnog rada pošto je 8. po redu, Razmatranje Godišnjeg izvješća o radu Dječjeg vrtića Zeko za pedagošku 2021./2022. godinu, skinuta s istog zbog izostanka ravnateljice vrtića kojoj su željeli postaviti nekoliko pitanja.

Gradski vijećnici izglasali su Proračun Grada Slatine za 2023. godinu težak 17.388.016,00 eura, kao i projekcije proračuna za 2024. i 2025. godinu. Iako je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić prihvatio tek jedan od brojnih predloženih amandmana od strane oporbenih vijećnika, isti su nakon glasanja prihvaćeni s 10 ruku za, koje su podigli vijećnici iz klubova vijećnika HDZ-HSLS i SDP-Fokus, te četiri protiv, kako su se izjasnili vijećnici Domovinskog pokreta. Izglasani amandmani unijeli su niz promjena u predloženom Proračunu Grada Slatine za 2023. godinu, kojemu se nije mijenjao konačni iznos već su sredstva s pojedinih stavki raspoređena na druge pozicije što će, kako je naglasio gradonačelnik Ostrošić, itekako utjecati na daljnji rad Gradske uprave s obzirom na planirane projekte.

Razmimoilaženja u mišljenjima vijećnika bilo je po svim točkama Dnevnog reda koje su bile vezane uz rebalans Proračuna Grada Slatine za 2022. godinu. Zbog toga jer je evidentno, kako je rekao vijećnik Fazekaš, da imamo netransparentno korištenje u pojedinim stavkama koje su do 170% više od onoga što je planirano Proračunom, te je njegova realizacija katastrofalna. U skladu s tim, po spomenutim točkama Dnevnog reda, vijećnici iz Kluba vijećnika HDZ-HSLS glasali su protiv, vijećnici Domovinskog pokreta bili su za, dok su iz Kluba vijećnika SDP-Fokus ostali suzdržani.

Budući da je ovo bila posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine posljednju točku, Pitanja i prijedlozi, predstavnici svih klubova vijećnika iskoristili su za čestitke u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, a čestitke su uputili i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content