Održana početna konferencija treće faze projekta „Pružam ti ruku” GDCK-a Virovitica

Danas (petak) je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana početna konferencija projekta „Pružam ti ruku“ koji se provodi u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza III“.

Projektom „Pružam ti ruku“ zaposleno je 30 žena s lokalnog područja koje pružaju pomoć i podršku za 210 krajnjih korisnika pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a projekt će se provoditi 8 mjeseci.

– Važno je naglasiti da je ovaj program, koji se treći puta provodi u našem Gradskom društvu Crvenog križa, različit u odnosu na prva dva programa koje smo provodili. Prvo po broju osoba koje smo mogli zaposliti, naime sredstva su bila ograničena na 1,5 milijun kuna. A druga razlika je u tome da u ovom programu nije planirano stručno osposobljavanje žena – objašnjava nam ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac.

Na početnoj konferenciji, između ostalih, ispred Grada Virovitica prisustvovao je Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, predstavnice Razvojne agencije VTA koja je prijavila i pripremila ovaj projekt, kao i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centra za socijalnu skrb Virovitica.

Program „Zaželi“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) u ukupnom iznosu od 1.479.225 milijuna kuna. Nositelj projekta je Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content