Održana završna konferencija projekta CMS Together II: Najvažniji smisao projekta su prijateljstva za cijeli život

Prezentacijom projektnih aktivnosti u čitaonici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, završen je međuškolski prekogranični projekt “CMS Together II” koji su zajednički proveli Osnovna škola “IBM” Orahovica i Osnovna škola “Kitaibel PAl” Harkany uz partnerstvo Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina – Područni odjel Orahovica.

Riječ je o projektu “Odrastajmo zajedno uz kulturu, glazbu i sport” ukupne vrijednosti 196.445,89 eura i u kojem je sudjelovalo 50 učenika obje škole. Prezentaciju je održala ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba istaknuvši kako su najvažniji smisao projekta stvorena prijateljstva za cijeli život.

-Prošli smo mnoge aktivnosti u Harkanyu i u Orahovici, uživale smo u trenucima kulture, sporta i glazbe, obilascima ljepota našeg i kraja oko Harkanya i Pečuha i zaista je bilo prekrasno. Nije nas ni jedna prepreka štedjela u provedbi ovog projekta, od korone do zatvorenih granica, ali uspjeli smo. Stoga od srca zahvaljujem svima koji ste se uključili, učenicima i učiteljima koji su ih motivirali da bi na kraju iza nas ostalo jedno prekrasno iskustvo. Druženja i prijateljstva za cijeli život je ono što je najvažnije od svega. Nadam se i vjerujem kako ćemo u 2023. nastaviti s ovakvim projektima jer nam je ovogodišnji donio puno, osim navedenog, novčanim sredstvima su obje škole obnovile svoje prostore, kupile novu nužnu opremu za lakši i brži rad – rekla je Škraba.

Nakon ravnateljice, nazočnima su se obratili ravnatelj škole iz Harkanya Joszef Plaszauer zahvalivši se orahovačkoj osnovnoj školi na izvrsnoj suradnji i divnom prijateljstvu te ravnatelj OGŠ Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica izrazivši zahvalnost korisnicima projekta što su i glazbenu školu uključili kao partnera.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content