Olupina MiG-21 izvučena s mjesta pada u Voćinu: Pogledajte što je ostalo

Olupina zrakoplova MIG-21 uspješno je uklonjena iz šume u koju je pao u utorak nešto prije 14 sati u Voćinu. Policija, vojska i vojna policija od jutra su nastavila osiguravanjem područja pada, a jutros je krenulo saniranje lokacije.

Na područje pada u ranim poslijepodnevnim satima stigao je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Ivan Turkalj koji je dao kratku izjavu za medije. 

MG 0286

Na konferenciji je rečeno da je najveći dio olupine poslan prema Zagrebu, a tijekom dana će i ostatak biti riješen.

– U traženju su sudjelovali svi sudionici sigurnosti. Uz Hrvatsku vojsku tu su bili civilna zaštita, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja i lokalna zajednica. Dobili smo i potporu lokalne zajednice. Ukupno je u traganju, spašavanju pilota i prikupljanju dijelova sudjelovalo 197 osoba. Pronašli smo sve dijelove zrakoplova koji će biti zbrinuti. U padu je preživio trup zrakoplova, a s njime i crna kutija čiji podaci će pomoći u rasvjetljavanju ove nesreće – kazao je predstavnik vojske brigadirni general Ivan Turkalj i uputio zahvalu svima koji su na bilo koji način sudjelovali u potrazi i spašavanju.

Podsjetimo, u MIG-21 u utorak nešto prije 14 sati srušio se na nenaseljenom području u blizini Voćina. Ubrzo su pronađena oba pilota, koji su se uspješno katapultirali prije samog pada, kao i avion koji se raspao na dva dijela. Riječ je o pukovniku Zvonimiru Milatoviću i bojniku Ivanu Lukanu, iskusnim i odlikovanim pilotima, objasnio je MORH.

Jučer su objavili kako su piloti aviona u stabilnom stanju, jedan je otpušten kući, a drugi je uspješno operiran.

(www.icv.hr; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content