Prošlog tjedna čak osam ozlijeđenih u prometnim nesrećama: Najveća koncentracija alkohola izmjerena u Pitomači, najveće prekoračenje u Čačincima

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih je u šest bilo ozlijeđenih. Dvije osobe su zadobile teške, a šest osoba lakše tjelesne ozljede, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

U četiri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te je naknadno pronađen jedan počinitelj. Kod četiri vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, koje nisu opasne po život, i jedna lakše tjelesne ozljede dogodila se u petak u kasnim poslijepodnevnim satima u Virovitici.

Naime, u Osječkoj ulici je vozač osobnog vozila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, udario u vozilo ispred sebe koje je u trenutku udara bilo zaustavljeno ispred raskrižja sa Zagorskom ulicom zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja u lijevo, koje je pritom od siline udara odbacio na suprotni trak kojim je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo te je došlo do međusobnog udara vozila i odbacivanja na zelenu površinu.
 
Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 195 prekršaja, od kojih 18 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 61 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,38 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 55 godina koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom, u ponedjeljak, 19. prosinca u 13,50 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila od 115 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u petak, 23. prosinca u 12,38 sati u Čačincima, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka.

Uhićene su dvije osobe, obje zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content