Sveti Nikola darivao mališane u Dječjem vrtiću Cvrčak Virovitica

Danas, 6. prosinca, obilježavamo blagdan sv. Nikole, a posebno mu se raduju djeca čiji je zaštitnik. Mališani dan uči blagdana omiljenog im sveca svoje čizmice ostavljaju na prozorima kako bi ujutro bile pune slatkiša i poklona.

Osim djece, Nikola je zaštitnik pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta.

Ovaj dan obilježava se i prigodnim dječjim programima u školama i vrtićima.

Tako je i u Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici održana zanimljiva predstava pod nazivom “Zvonce traži sreću” koju je pripremio Lutkarski aktiv vrtića. Mališani su sa zanimanjem pratili odvijanje predstave no ipak, najviše ih je obradovao dolazak svetog Nikole koji im je, uz pomoć gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i njegove zamjenice Vlaste Honjek – Golinac, podijelio prigodne poklone.

Inače, Grad Virovitica već tradicionalno dariva djecu do 4. razreda osnovne škole kako bi se svakom djetetu na što ljepši način dočarali božićni blagdani.

U proteklih tjedan dana pokloni su podijeljeni u virovitičkim prigradskim naseljima, dok će se danas podjela održati u kazalištu Virovitica za djecu s područja grada.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content