Sveti Nikola obradovao školarce i vrtićarce i svu djecu Orahovice

U organizaciji Grada i Turističke zajednice Orahovica, popularni svetac zaštitnik djece, Sveti Nikola, obradovao je sve orahovačke mališane, kako od vrtića do škola tako i svu orahovačku djecu i to prelijepim slatkim poklonima.

Prva stanica bila je igraonica i vrtić ”Mamalina”, a potom je uslijedio posjet dječjem vrtiću ”Palčić” gdje su mališani svetom Nikoli i Krampusu recitirali i pjevali te se rado s njima fotografirali. U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić dvojac s darovima dočekali su svi učenici razredne nastave koji su im priredili i prelijepu prirdebu.

– Nakon dvije godine bez naših susreta presretna sam što smo svi ponovno zajedno i ne može od toga biti ljepše. Hvala Gradu i Turističkoj zajednici što su nas i ove godine razveselili i hvala svim učiteljima i djeci koji su se potrudili pripremiti priredbu – rekla je ravnateljica osnovne škole Maja Škraba.

Djecu je pozdravio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Konačno smo svi opet uz Svetog Nikolu i njegovog Krampusa zajedno u veselju i pjesmi i moram priznati da sam jako sretan što je tako i što ste vi draga djecu nasmijani i sretni, to je jedino važno – rekao je Rister.

Kroz priredbu je bilo sjajne glume, recitala, pjesme i plesa, a potom su svi pohrlili kod Svetog Nikole i Krampusa po poklone uz čvrstu tvrdnju da su bili i ostat će dobri. Uz školsku djecu poklone su dobila i mlađa djeca koja ne pohađaju dječju vrtić.

Sveti Nikola svoj je posjet završio u Područnoj školi Nova Jošava gdje ga je dočekao tradicionalno veseo i odličan program uz glumu, recitale, pjesmu i ples. Uz obećanje da će sva djeca i dalje ostati dobra, Sveti Nikola i Krampus su uz gradonačelnika Ristera mahnuli na pozdrav uz poruku da sigurno dolaze i iduće godine.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content