Sveti Nikola s vrećom punom slatkiša posjetio vrtićarce u Velikom Rastovcu

Sveti Nikola, s vrećom punom slatkiša, razveselio je jučer (utorak) i polaznike Dječjeg vrtića Lipa – Područnog odjela u Velikom Rastovcu, naselju u općini Crnac.

Mališani skupine “Cvjetići” s velikim su osmjehom u svom vrtiću dočekali uvijek im dragog gosta.

-Veselili smo se i ove godine dolasku svetog Nikole u našem mjestu. Slušali smo puno priča i pjesmica o njemu prije njegovog dolaska. U blagdanskom ozračju uredili smo naš vrtić, puno smo ukrasa napravili i obojali kako bi mogli uživati u naljepšem dobu godine – poručili su iz vrtića.

Foto 2 1

“Cvjetići” su svetom Nikoli pokazali čizmice koje su napravili i obojali kako bi ga spremno dočekali. S obzirom da su se trudili biti dobri, Nikola im je podijelio poklone što je djecu jako obradovalo. Ove godine sveti Nikola nije došao sam, već u društvu Krampusa, koji je u čizmice morao staviti i svoje poklone – šibe.

Djeca su otpjevala pjesmu svetom Nikoli i zaplesala u krugu što ga je jako razveselilo, a na ples su pozvala i Krampusa kako i on ne bi bio tužan i sam. Svetom Nikoli djeca su se zahvalila na poklonima i zaželjela da ih posjeti i sljedeće godine.

(DV Lipa)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content