Tužna blagdanska priča: Ovo je pas kojemu je veterinarska ambulanta u Pitomači odbila pomoći, unatoč naporima veterinara iz Felixa, više ga nema

Badnjak. Pitomača. 2022. godina. Dan koji će Svenu Jambrišaku ostati u gorkom sjećanju kao dan u kojemu je svjedočio bešćutnosti koja je njega, ali i brojne ljubitelje životinja ostavila bez riječi. Djelatnici veterinarske ambulante u Pitomači odbili su pružiti pomoć ozlijeđenom psu jer nije čipiran i nema vlasnika koji bi platio račun liječenja. Iako je djelatnica došla na mjesto nesreće, naime nesretnog psa je udario automobil, vidjela ga ozlijeđenog, bez trunke grižnje savjesti okrenula se i otišla. Sven Jambrišak, inače i sam veterinar, nesretnog psa je stavio u automobil i odvezao ga u Viroviticu, u Veterinarsku ambulantu Felix gdje su mu dežurni veterinari pokušali pomoći. No, nažalost, bezuspješno. 

Njegovu objavu koja se munjevito počela širiti po Facebooku, prenosimo u cijelosti.

– Pozdrav svima.

Ja sam bezimeni pas i ukoliko ovo čitate mene nažalost više nema, ali sam zamolio stričeka da vam prenese moju tužnu blagdansku priču.

24.12. ujutro prelazio sam cestu u Gajevoj ulici u Pitomači i mada sam pogledao lijevo i desno, automobil se pojavio niotkuda, udario me, te sam od siline udarca završio nepokretan na travnjaku kraj ceste.

Vozač je bio u žurbi da ode slaviti blagdane sa svojom obitelji i nije imao vremena stati i pružiti mi pomoć.

Ležao sam tako nepokretan u strašnim bolovima dok se nije pojavila jedna gospođa i hitno nazvala veterinarsku stanicu u Pitomači u kojoj nažalost nije bilo dežurnog veterinara, ali je ubrzo došla tehničarka.

Gledao sam je kao u magli i vidio da je izvadila neku čudnu spravu i pokušala očitati sa mene neke podatke. Ubrzo je odbrusila: “Pa ti nisi čipiran, nisi ničiji i ja ti ne mogu pomoći…a i tko bi to platio?!”

Hladno je sjela u auto i otišla, a ja sam ostao ležati kraj ceste u društvu gospođe koja je pozvala pomoć.

Nedugo nakon toga prolazi automobil iz kojega izlazi striček koji me hitno uz pomoć još jedne dobre duše smješta u automobil i vozi u Viroviticu u veterinarsku ambulantu Feliks jer me u Pitomači ni nakon ponovnog uvjeravanja i molbi nisu htjeli primiti!

Putem sam zamolio stričeka da vam prenese moju priču jer sam imao neki čudan osjećaj da ja to neću biti u prilici i zamolio ga da vam čestita Božić i u moje ime, koje nemam i nikada neću imati..

Pas je nažalost u večernjim satima zbog zadobivenih ozljeda zauvijek napustio ovaj okrutan svijet!

Zahvaljujem se gospodinu Tomislavu Dvorskom koji je ispred komunalnog redarstva ishodio općinsku potvrdu za zbrinjavanje i financijsku potporu, veterinarskoj stanici Feliks u Virovitici i mojem prijatelju i kolegi Miloš Čović koji je dao sve od sebe u pružanju pomoći.

Dežurnom osoblju iz veterinarske stanice Pitomača koji su poput papagaja ponavljali da nemaju formalnu odgovornost prema unesrećenoj životinji, te da je očito normalno da ostave ozlijeđenu životinju da umire u agoniji kraj ceste, želim poručiti da osim formalne postoji i nešto što se zove moralna odgovornost, veterinarska zakletva i zakon o dobrobiti životinja!

Sramim vas se ne zato što smo kolege jer to vi u biti i niste, nego se sramim što ste pripadnici iste vrste koja bi se trebala zvati ljudima!! – napisao je. 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content