U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena prva samostalna izložba slika autorice Vere Luc

Danas (četvrtak) je u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otvorena prva samostalna izložba slika autorice Vere Luc. Slikanjem se aktivno bavi već tri godine, a aktivna je članica Likovnog kluba “Slik” Slatina.

– Slikanjem se aktivno bavim već tri godine. Najviše slikam akril tehnikom s tim da nekada koristim razne dodatke da dobijem neke posebne efekte. Teme i stilovi slikanja su stvarno različiti. Još uvijek se razvijam, imam još jako puno za učiti tako da je sve šareno i razni motivi se mogu vidjeti na platnu. Najviše me inspirira priroda što se može i vidjeti na slikama – rekla nam je sama autorica Vera te istaknula kako je ljubav prema slikanju jednostavno došla sama od sebe.

– Započela sam sa renoviranjem namještaja dugi niz godina samo za sebe. I tada sam jednog dana nešto gledana na YouTube-u i zapravo otkrila sve te boje, tehnike i način slikanja. Slikam ono što mi se sviđa i što mi u tom trenu “nadođe”, kako se kaže. Sretna sam i ponosna jer ipak netko prizna moj rad – dodaje autorica.

MG_0436

S nekoliko riječi obratio se i predsjednik Likovnog kluba “Slik” iz Slatine, a službeno je izložbu otvorio zamjenik ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Nikola Slavić.

– Slatinski likovni klub djeluje od 1996. godine, dakle 26 godina neprekidnog rada. Do sada smo sudjelovali na 54 skupne izložbe i na 325 likovnih kolonija diljem Hrvatske, a čak i u inozemstvu. Naša se Vera prije tri godine učlanila u klub, vrlo je vrijedna osoba i uvijek prihvaća naše savjete i prijedloge, a tako prihvaća i kritike. Uz puno rada i truda rezultat je i ova izložba. Ona je stvorila neki svoj poseban izričaj, različita je od nas drugih jer ima poseban način rada što se može vidjeti i na njezinim radovima. Ova godina je i posebno uspješna za nju jer je odradila svoju prvu likovnu koloniju, odradila je zajedničku izložbu u Slatini, a i ovu svoju samostalnu izložbu i zato joj čestitam na tome – rekao je predsjednik kluba Josip Gribl.

MG_0425

Njezin rad i djelovanje na otvorenju predstavila je predsjednica Likovnog kluba “Paleta” Suhopolje Gordana Ćurik.

– Vera je u početku svoga rada bila, rekla bih, nježna sa svojim slikama. Prevladavale su sive, plave, ružičaste boje i motivi su bili pomalo nadrealistički i danas se ovdje vide tragovi toga. Većinom je motiv bila priroda, šuma, a njezine prve slike obavezno su bile sa stepenicama. Stepenice koje su kretale od sadašnjosti, od mjesta gdje se nalazi, pa su se nekuda polako gubile, rekli bi smo, u oblacima. Bio je to tipičan nadrealizam, no čini se da se Vera već odavno popela na te stepenice i sada ove slike ovdje pokazuju jednu snažnu Veru. Ona je čvrsto na zemlji, ima svoje stavove što se održava i na ovim slikama – između ostalog rekla je Gordana Ć.

Izložbu u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica možete pogledati do kraja siječnja 2023. godine.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content