U Glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica, u tijeku je posljednji sadržaj ovogodišnjeg prekograničnog projekta CMC Together

U Osnovnoj glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica, u tijeku je posljednji sadržaj ovogodišnjeg prekograničnog projekta CMC Together Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Osnovne škole “Kitaibel Pal” iz mađarskog Harkanya uz partnerstvo Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica, u kojoj su se djeca iz obje škole međusobno družila u sportu, kulturi i glazbi.

Upravo glazbom koja govori sve jezike svijeta i spaja prijateljstva završava ovogodišnji projekt i to radionicama sviranja raznih instrumenata. Na svečanom otvaranju ovog posljednjeg sadržaja nazočnima se prvi obratio ravnatelj Osnovne glazbene školi Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica, istaknuvši kako je presretan što je Glazbena škola partner na jedno ovakvom odličnom projektu.

– Ovo je projekt koji je donio puno svima i zato smo presretni što smo baš mi partneri. Hvala orahovačkoj osnovnoj školi što nam je pružila tu priliku i svakako se otvaramo za suradnju na novim projektima – rekao je Brzica. Ravnatelj Osnovne škole iz Harkanya Joszef Plaszauer također je izrazio ogromno zadovoljstvo i zahvalnosti odličnom provedbom projekta.

– Nažalost, ovo je zadnji sadržaj ovog odličnog projekta iz kojeg smo svi puno naučili i jako dobro se osjećali i mogu reći samo da se u idućoj godini nadam novim ovakvim projektima gdje ćemo nastaviti s našom uspješnom suradnjom. Ovogodišnji programi su bili zanimljivi, veseli i svi smo doista uživali i vjerujem da su iznjedrili lijepe odnose i još veća prijateljstva. Hvala svim kolegama učiteljima na predanom radu i učenicima koji su sve marljivo odradili – rekao je Plaszauer.

Završnu riječ svečanosti imala je ravnateljica orahovačke osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Maja Škraba.

– Danas su mi podijeljeni osjećaji. Prvo tuga jer sve ovo završava za ovu godinu, a onda i radost što smo sve odradili na jedan prekrasan način. Draga djeco prije svega hvala vama, hvala i mojim kolegama iz obje škole, jer zajedno smo nastavili jednu povijesnu suradnju koja će sigurna sam biti nastavljena i u idućoj godini – zaključila je Škraba.

U nastavku su započele radionice, a u naredna dva dana, koliko susretiu traju, prvo će večeras biti održan Božićni koncert, a potom će sutra biti nastavljene glazbene radionice dok će sve završiti podjelom diplomi i završnom svečanošću.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content