U Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena prva samostalna izložba „Božićna bajka“ autorice Nade Lugarov

Jučer (četvrtak) je u Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena izložba božićnih dekoracija autorice Nade Lugarov. Posjetitelje, koji su prisustvovali otvorenju izložbe, pozdravila je knjižničarka Irena Gavrančić, Stjepan Ivanec te sama autorica.

– Ručnim radovima se bavim od svoje rane mladosti, od osnovne škole. Nakon što sam se udala nastavila sam štrikati za svoju djecu, a zatim sam nastavila za unuke. Znala sam izrađivati i majice, šalove, našivavala sam i slično. Dugi niz godina sam živjela u Njemačkoj i kada sam se vratila doma uključila sam se u Udrugu umirovljenika Pitomača i nastavila raditi ručne radove samo u manjem obliku – kaže nam Nada Lugarov.

U prostoru Knjižnice, a uz glazbeni broj članice Udruge umirovljenika Pitomača Katice Bedeković, posjetitelji su tako mogli vidjeti heklane božićne ukrase, ali i razne ukrase izrađene od starih knjiga.

– Osim heklanja sada sam prešla na tehniku „faldanja“ odnosno naboravanja knjiga. To „faldanje” knjiga ima isto više vrsta. Većina ljudi recimo od knjiga zna raditi anđele, to je najpoznatije, ali ja izrađujem druge razne predmete kao što su vaze, šalice i razne druge predmete – kaže nam Nada te ujedno i najavila još jednu, ali zajedničku izložbu koja će se održati 7. prosinca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u organizaciji Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije.

„Božićnu bajku“, odnosno božićne dekoracije izrađene od knjiga i štrikanjem možete razgledati u radnom vremenu Knjižnice do 6. siječnja 2023. godine.

(www.icv.hr, ib Foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content