U Pitomači održan humanitarni koncert “Sviraj mi noćas valcera dva” za Dom zdravlja Pitomača

U organizaciji Centra za kulturu “Drago Britvić” jučer je (ponedjeljak) u Pitomači u sklopu Adventa održan još jedan humanitarni koncert. Koncert pod nazivom “Sviraj mi noćas valcera dva” tradicijskog opusa podravske glazbe održao se za Dom zdravlja Pitomača, a kao domaćini ovog koncerta nastupili su Veseli Podravci te njihovi gosti Less Band, Dragutin Vlajnić, Gabrijela Šipek i Tomislav Tišljar.

– Nakon humanitarnog koncerta kojeg smo imali 18. prosinca za štićenike SOS Dječjeg sela Hrvatska i ovaj koncert također ima humanitarnu notu. Sav prikupljeni prihod biti će namijenjen ambulanti u Pitomači, pa će se prema odluci voditeljice ambulante urediti dio prostora ili nabaviti oprema. Vjerujem da će i ovo biti tradicija, da ćemo humanitarnim koncertom pružati mogućnost da se obnove prostori u Pitomači. Ovo je bio program podravskih pjesama i tradicijskih božićnih pjesama, a vjerujem da su svi prepoznali tu humanitarnu notu koncerta. Nadam se da kao što je koncert za SOS Dječje selo Hrvatska postao tradicija, da će i ovaj koncert prerasti u tradiciju – rekao je v.d. ravnatelj Centra za kulturu “Drago Britvić” Rajko Stilinović.

Ovu prekrasnu glazbenu večer u Pitomači publika je nagradila velikim pljeskom, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za obnovu prostorija u Domu zdravlja Pitomača ili za nabavu potrebne opreme. Time je Pitomača još jednom pokazala zajedništvo i veliko srce u ovo blagdansko vrijeme.

(www.icv.hr, ib, Foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content