U Tehničkoj školi Virovitica održana Večer matematike i fizike

U četvrtak, 1. prosinca, u Tehničkoj školi Virovitica održana je, sedmu godinu zaredom, Večer matematike i fizike. Organizator Večeri je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a pripremile su ga profesorice Vlatka Hižman-Tržić i Terezija Galović-Čubrić.

Učenici i posjetitelji su po želji obilazili radionice koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici i fizici te sudjelovali u njihovim aktivnostima. Mjerenjem su saznali jesu li savršeni i otkrili tajnu zlatnog reza, naučiti de(šifrirati) tajne poruke i pomogli u izradi piramide Sierpinski koja je primjera fraktala. Uronili su u Božićno raspoloženje izradom pahuljica od papira te zagrijali svoje moždane vijuge uz popularnu igru Sudoku i manje poznati Kakuro kao i u izazovnoj misaonoj igri Hanoi toranj. Zabavili su se izradom originalnih digitalnih „memova“ s temom matematike te sudjelovali u izazovnom online matematičkom kvizu.

U učionici 3 otkrivali su čudesne zakone fizike pomoću zanimljivih pokusa i prezentacija te se zabavili rješavajući križaljke i online kviz iz fizike.

Najuspješniji učenici na radionicama i kvizu nagrađeni su paketićima iznenađenja.

– Na druženju i otkrivanju zabavne strane matematike i fizike bilo je ukupno 80 sudionika, a nadamo se da smo postigli cilj – popularizirati ove, učenicima uglavnom, vrlo teške predmete – poručili su iz Tehničke škole Virovitica)

(www.icv.hr, Tehnička škola Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content