Učeničkom domu Virovitica kroz program Erasmus+ odobren projekt “Palette of Diversity“

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. godinu za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje mladih prihvatila je projektni prijedlog Učeničkog doma Virovitica te odobrila bespovratna sredstva u iznosu od 38.980 eura.

Trinaestero učenika od 22. do 28. ožujka 2023. svoja će znanja i iskustva razmjenjivati s prijateljima iz Portugala, Makedonije i Rumunjske.

Teme obuhvaćene projektnim aktivnostima od velikog su značaja za odgojno-obrazovni rad u Učeničkom domu Virovitica. Bit će to nadogradnja na ono što i sami potičemo i živimo – prihvaćanje različitosti.

Učenici će usavršavati svoje jezične vještine raspravljajući o sljedećim temama na engleskom jeziku: što je tolerancija?, raznolikost čovječanstva, ljudska prava, stereotipi i predrasude, diskriminacija, identitet, šetnja privilegija (igra uloga), islamofobija, homofobija, rasizam i ksenofobija, romske manjine, vršnjačka pomoć u učionici, kako upravljati sukobima, kreiranje medijske kampanje…

Učenici će po završetku edukacija dobiti Youthpass te će svoja znanja moći prenositii svojim prijateljima i odgajateljima na sastancima odgojnih skupina. Na taj će način aktivno djelovati na podizanje kvalitete života svih dionika domske zajednice.

(Učenički dom Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content