Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica završila program “Prijevoz za stare i nemoćne u ruralnom području”

Udruga invalida rada Virovitica već duži niz godina provodi programe kojima pomaže starijim i nemoćnim osobama u Virovitičko-podravskoj županiji. Pa je tako u četvrtak, 22. prosinca u prostorijama Udruge invalida rada i ostalih OSI Virovitica održana završna konferencija još jednog programa “Prijevoz za stare i nemoćne u ruralnom području”.

Smanjenje izolacije, usluga prijevoza i pratnje, te redovni obilasci staračkih domaćinstava, poboljšali su uvjete za ostanak u vlastitom domu kao veliko postignuće provedbe ovog programa.

MG 0734

Najvažnija programska aktivnost programa bila je pružanje socijalne usluge prijevoza i pratnje starijim i nemoćnim osobama u ruralnom području.

– U Virovitičko-podravskoj županiji je teško stanje, budući da ne postoji javni prijevoz, a taksi služba je previše skupa za prosječnu stariju osobu. U tu svrhu, Udruga je zaposlila jednu osobu koja se služi osobnim automobilom za obavljanje usluge. Radi se o korisnici novčanih prava iz sustava socijalne skrbi, što povećava korisnost programa za lokalnu zajednicu – rekla je predsjednica Udruge invalida rada Virovitica Marija Kelečić. 

IMG 0721

Sveukupna vrijednost ovog programa je 194 tisuće kuna, a razdoblje provedbe bilo je od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022. godine te je program financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

– Vrlo smo zadovoljni provedenim projektom, pokazao se kao izuzetno nužan na ovom području. Starijim ljudima koji nemaju nikoga zaista je potreban prijevoz do liječnika, u dućan, na pregled i slično pa smo sada prijavili nastavak projekta i iskreno se nadamo da će nam proći jer je starijim osobama u potrebi ovo od vrlo velike važnosti – rekla je Marija Kelečić.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

MRMSOSP1 h Custom

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content