Udruga mladih INFO iz Našica održala godišnju izvještajnu skupštinu

U srijedu je Udruga mladih INFO održala godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su jednoglasno izglasane sve točke dnevnog reda, a na samom početku Ivona Ćosić, predsjednica Udruge je pozdravila nazočne među kojima je bio i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, Marijan Tepeš ispred Vijeća Mjesnog odbora grada Našica i mnogi članovi udruge. 

Detaljno je predstavljen rad i djelovanje Udruge koja na području grada svojim djelovanjem pridonosi ljepoti življenja u Našicama, pa je tako predstavljeno apliciranje i provedba projekta prijavljenih na natječaje domaćih i europskih radnih tijela i organizacija, sudjelovanje u obilježavanju prigodnih datuma i manifestacija, organizacija Adventa 2022. godine, provedba programa Mladi za mlade, projekta Zeleni život i niz drugih aktivnosti.

Također su ostvarili brojne suradnje kroz 2022. godinu s Gradom Našicama, Turističkom zajednicom grada Našica, Mjesnim odborom grada Našica, Našičkom razvojnom agencijom NARA i brojnim drugim udrugama, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i svima koji na području grada djeluju na poboljšanju života građana.

WhatsApp-Slika-2022-12-08-u-08.25.55

– Udruga je osnovana 2005. godine kada je mijenjala i ideju i koncept, ali ova postava mladih je preuzela 2021. gdje nas se okupilo dvadesetak, a ove godine brojimo duplo  i imamo još upita. Udruga okuplja mlade i radi za mlade ali i za sve ciljane skupine, starije, osobe u potrebi, djecu, organiziramo razne radionice, proveli smo projekt Zaželi, a idući je u samoj pripremi, trudimo se našim radom obogatiti događaje u Našicama, ali i cijeli koncept u Našicama, odnosno vizuru o kojoj stalno pričamo – rekla je Ivona Ćosić i najavila planove za sljedeću godinu.

– Planovi za sljedeću godinu su Večernja škola s poduzetnicima, projekt Zaželi i cijeli program Mladi za mlade. Cilj nam je mladima ponuditi početnu točku od koje bi dalje išli u svom radu, usavršavanju i kreacijama. U suradnji sa Gradom Našicama i Turističkom zajednicom grada Našica uređujemo grad kako bi radili na cijeloj turističkoj priči i mi mladi iz Našica smo ti koji smo najaktivniji u društvu i logično je da se uključimo u to, tako da se rado odazovemo svakoj radnoj akciji i nadamo se da će ih biti i više i bolje – dodaje Ćosić, a novim potencijalnim članovima poručuje da se slobodno odluče i pridruže im se. 

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba je rekao kako mu je bilo drago čestitati vodstvu Udruge na radu i rezultatima.

WhatsApp-Slika-2022-12-08-u-08.26.04

– Udruga je 17 godina stara i kroz nju je prošlo stotinjak članova, sada broji 40-ak i to su mladi ljudi koji su nam od izuzetne važnosti i, kako smo zaključili, jedna od najaktivnijih udruga koja ima i veliki projekt Zaželi u vrijednosti od 700.000 kuna europskih sredstava ali i svoje projekte. Spomenuto je 17.000 kuna vrijednih njihovih projekata za koje su povukli sredstva. Posebno im čestitam za volonterstvo, kada god treba u gradu nešto odraditi prvo se sjetim Udruge mladih INFO, jer su uvijek tu kada treba organizirati bilo što u gradu i koja sa svojom vojskom volontera radi čuda i stvarno sam pod velikim dojmom ovogodišnjeg Adventa koji su odradili besprijekorno i dobar dio je djelo njihovih ruku i upravo zahvaljujući njima sjaji sjajem kojim sjaji i na tome im se zahvaljujem – rekao je Kašuba.

Marijan Tepeš, ispred Vijeća mjesnog odbora grada Našica je izrazio zadovoljstvo viđenim.

WhatsApp-Slika-2022-12-08-u-08.25.56

– Prekrasno je vidjeti ovako mlade ljude okupljene s voljom, željom, inicijativama u jednu udrugu koja zapravo poboljšava život građana grada Našica, a i šire. Svaka im čast na tome i radujem se njihovim novim projektima te im želim puno uspjeha u radu u idućoj godini – izjavio je Tepeš.

(www.icv.hr, eš, Foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content