Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ obilježila dan pogibije hrvatskih branitelja Stjepana Erija i Bernarda Štajduhara

Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije jučer (utorak) je svečano obilježila dan pogibije hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Bernarda Štajduhara i Stjepana Erija.

Obilježavanje pogibije ovih hrvatskih vitezova, koji su za svoju domovinu i našu slobodu dali ono najvrijednije, svoje živote, započelo je odavanjem počasti polaganjem cvjetnih aranžmana i upaljenih lampiona na spomen obilježju na mjestu njihove pogibije u Ćeralijama, a koje su položili članovi njihovih obitelji te predstavnici Protudiverzantske satnije Hrvatske vojske (PDČ) iz Bjelovara i Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Ovih hrabrih hrvatskih ratnika prigodnim su se riječima prisjetili Dražen Lovrić u ime PDČ Bjelovar i Dragan Lacković u ime Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, te Berislav Androš, načelnik Općine Sopje, koji je bio i domaćin današnje komemoracije budući da je uz potporu Općine Sopje prigodni domjenak održan u Društvenom domu u Sopju gdje je sve nazočne pozdravio predsjednik UVVPDR VPŽ Dražen Zelenka.

Zelenka se tom prigodom na potpori zahvalio Općini Sopje i načelniku Berislavu Androšu, kao i svima koji su svojim dolaskom uveličali obilježavanje 31. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Stjepana Erija i Bernarda Štajduhara te naglasio kako će se sjećanje na njih na ovaj način čuvati od zaborava sve dok hrvatsko srce kuca u grudima.

(www.icv.hr, mf, rt, adf, foto: R. Turkalj, J. Bosak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content