UDVDR ogranak Virovitica, klub Sveti Đurađ održao izvještajni sabor

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica, Klub Sveti Đurađ, održala je danas (utorak) u prostorijama NK Sveti Đurađ godišnji izvještajni sabor na kojem je predsjednik kluba Zdravko Osterman podnio izvješće o radu ovog vrlo aktivnog kluba i predložio plan rada za iduće razdoblje.

-Uz redovne aktivnosti koje provodi Klub, poseban naglasak je bio na humanitarnim djelatnostima pomoći starijim i bolesnim članovima i ostalim mještanima, kao i onima u težoj materijalnoj situaciji. Rad kluba usko je povezan i s radom Mjesnog odbora Sveti Đurađ tako da će se aktivnosti tim smjerom provoditi i u idućoj godini, neovisno radi li se o humanitarnim akcijama ili sudjelovanja u organizaciji raznih proslava i obljetnica iz Domovinskog rata – naglasio je Zdravko Osterman.

U pozdravnoj riječi gostiju, svim prisutnima obratio se predsjednik UDVDR-a VPŽ, ujedno i predsjednik UDVDR-a ogranak Virovitica Vlado Paurić koji je tim povodom naglasio da unutar UDVDR-a VPŽ djeluju ogranci iz Virovitice, Gradine, Slatine i Voćina.

Uskoro će nam se pridružiti i UDVDR ogranak Pitomača, a vjerujem da će činjenica da je središnjica podružnice zbog nedovoljno aktivnog rada u Orahovici, s tamošnjim rukovodstvom, tijekom kolovoza ove godine premještena u Viroviticu, doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu kako podružnice, tako i svih njenih pripadajućih ogranaka i klubova – istaknuo je, između ostalog, Vlado Paurić

Na kraju se svim nazočnima obratio i član UDVDR-a Klub Sveti Đurađ, ujedno i predsjednik Vijeća MO Sveti Đurađ Ivan Ćavarušić koji je na ovom saboru bio i izaslanik gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina naglašavajući neprikosnovenu podršku radu kluba, kako Grada Virovitice, tako i MO Sveti Đurađ.

– Dobra tradicija suradnje ovog kluba i lokalne samouprave je već poslovična, a tako će se nastaviti i dalje. Mišljenje gradonačelnika Ivice Kirina, kao i moje osobno je da rad braniteljskih udruga spada u prioritetne stavke, ne samo zbog zasluga hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu nego i zbog njihovog angažiranja u miru, a članovi kluba Sveti Đurađ svojim su dosadašnjim radom uistinu doprinijeli da se istina o Domovinskom ratu nikad ne zaboravi, te da se na njih može računati uvijek kada je potrebna pomoć u radu Mjesnog odbora – naglasio je Ivan Ćavarušić.

Rad branitelja iz Svetog Đurđa, na saboru su pohvalili i predstavnici drugih braniteljskih udruga nazočnih na ovom saboru, a na kraju su svi zajedno odali dužnu počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u Svetom Đurđu.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content