Uručeno novih šest autobusa GPP-u vrijednih gotovo 15 milijuna kuna: Sigurnija i udobnija vožnja

U Osijeku je održana svečana primopredaja i probna vožnja novih šest solo gradsko/prigradskih poluniskopodnih autobusa. Riječ je o projektu kojim je nabavljeno ukupno 13 novih autobusa, pri čemu je njih sedam predano u rujnu ove godine.

Događaju su nazočili zamjenik župana Mato Lukić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, direktor GPP-a Dejan Rusmirović i drugi.

– Radi se o vozilima kojima ćemo znatno unaprijediti razinu naših usluga, ali i udobnost i sigurnost te pristupačnost osobama smanjene pokretljivosti. Također, smanjit ćemo troškove održavanja i emisiju CO2, što je i krajnji cilj daljnje nabave autobusa. Ukupni bruto iznos sada pristiglih 6 Mercedes Benz autobusa iznosi 14.814.300 kuna, pri čemu je udio sufinanciranja europskih sredstava 82,78 posto, a ostatak su vlastita sredstva – kazao je direktor GPP-a Dejan Rusmirović.

IMG
Foto: Grad Osijek

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je kako su nabavljeni autobusi namijenjeni prije svega za prigradska naselja.

– Ono što nas posebno veseli je činjenica da je nabavkom ovih 13 novih autobusa, uz 12 koji su nabavljeni 2019. godine, prosječna starost flote GPP-a koju čini 46 vozila, tri do četiri godine. Gledat ćemo i u budućnosti povući što više sredstava kako bismo podizali razinu kvalitete usluge javnog gradskog prijevoza. Tu je i veliki projekt rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, što je još jedan pokazatelj dizanja kvalitete. Bit ćemo jedan od malog broja gradova u Hrvatskoj i šire s ovakvom razinom usluge javnog gradskog prijevoza – istaknuo je Vulin.

Zamjenik župana Mato Lukić podsjetio je da je ovaj projekt usklađen s nacionalnom razinom razvoja prometne infrastrukture, ali i onom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a sve u cilju pružanja najvišeg standarda svim korisnicima usluga GPP-a.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content