Vijećnici općine Čačinci jednoglasno usvojili rebalans, kao i proračun za sljedeću godinu

Vijećnici Općinskog vijeća Čačinci održali su svoju redovnu 10. sjednicu ovoga saziva. Najvažnije točke bila su izmjene i dopune općinskog proračuna za tekuću te potvrđivanje novog proračuna za 2023. godinu. Nakon kraće rasprave, Vijećnici su jednoglasno podržali Izmjene i dopune proračuna za 2022. godinu kao i Odluku o uključivanju Općine Čačinci u Program poticane stanogradnje.

Pred vijećnicima je potom bio prijedlog novog općinskog proračuna za 2023. godinu. Otvorena je rasprava u kojoj su vijećnici komentirali i davali još poneke prijedloge za provedbu proračuna, a potom ga jednoglasno izglasali. Po prvi puta Proračun se donosio u eurima i iznosi 2.054.461,89 €. Najveći udio u rashodima od 60.4 posto, kao i prethodnih godina, odnosi se na ulaganja u izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, dok se za Program predškolskog odgoja izdvaja preko 10 posto.

Vijece Cacinci 1

– Našim proračunom ulažemo u razvoj svih naselja na području općine Čačinci te stvaramo uvjete za ostanak mladih obitelji, ali i dolazak novih, čemu bi uvelike pridonijela i izgradnja stanova kroz program poticane stanogradnje za koje je pokazan izniman interes u prethodno provedenim anketama. Od većih infrastrukturnih projekata koji su planirani za sljedeću godinu valja izdvojiti izgradnju javne rasvjete u Vinogradskoj i Glavnoj ulici, nastavak rekonstrukcije javnih površina u središtu Čačinaca te izgradnju pješačkih staza – rekao je načelnik Alen Jurenac.

Do kraja sjednice vijećnici su donijeli još nekoliko redovnih odluka tekuće problematike Općine, a potom se predsjednik Vijeća Tomislav Tomić zahvalio svim vijećnicima za transparentan i predan rad u protekloj godini. 

Vijece Cacinci 3

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)                                             

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content