Virovitička književnica Anka Dorić predstavila svoju prvu zbirku pjesama “Mijene ljubavi”

Pred prepunom publikom, na književnoj večeri u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica jučer (srijeda) je predstavljena prva zbirka pjesama “Mijene ljubavi”, virovitičke liječnice i književnice sa zagrebačkom adresom Anke Dorić.

U ime ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica okupljene je pozdravila voditeljica Odjela za odrasle Nela Krznarić koja je književnoj gošći i poželjela dobrodošlicu u njen rodni grad.

– Nekoliko dana nas dijeli od Božića, a mi smo mu se odlučili približiti stihovima i glazbom. Zato je večeras s nama naša zavičajna autorica Anka Dorić koja će nam predstaviti svoju zbirku pjesama “Mijene ljubavi” – u uvodnoj riječi rekla je N. Krznarić te publici pobliže predstavila goste večeri.

Osim što je književnica, Anka Dorić liječnica je koja živi u Zagrebu i radi na Odjelu za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin. Kao voditeljica je svojevremeno radila na radiju i televiziji, te kao urednica nekoliko emisija o medicini i ekologiji. Objavila je brojne stručno-popularne tekstove i radove u zdravstvenim i stručnim časopisima. Također, s poznatom književnicom Julijanom Matanović napisala je nagrađivani roman za mlade “One misle da smo male”.

Foto-2

“Mijene ljubavi” prva je zbirka pjesama ove virovitičke autorice, o kojoj je okupljenima nešto više rekla i Biserka Goleš Glasnović, književnica i kritičarka. Stihovima iz svoje zbirke pjesama velik broj posjetitelja oduševila je sama Anka Dorić, kao i kratkim opisima svake od njih.

– U pjesmi “Želja” spominjem ‘srce’ osam ili devet puta. Što će drugo transfuziolog nego spominjati srce – nasmijala je publiku.

– Hvala vam što ste odvojili jedan sat svog dragocjenog vremena za druženje s nama. Zahvaljujem se svojim dragim prijateljima iz Varaždina, Maribora, Radešića, Zagreba i Novog Marofa koji su došli večeras ovdje, kao i mojoj obitelji, kako bi sa mnom proživjeli ovu večer. Hvala i mojim profesoricama i profesorima književnosti i hrvatskog jezika i svima onima koji su na neki način utkali u mene ljubav prema književnosti i hrvatskom jeziku. Kao i prema biologiji, ne znam što bi bilo da nije bilo profesora Ternjeja. Hvala vam svima na svemu što smo prošli zajedno. Manje od godinu dana imam do šezdesete godine. Otkako sam prešla pedesetu kažem da nikad ne znamo što će biti sutra i da je svaki dan dar. Želim nam svima da se na moj sedamdeseti rođendan nađemo na promociji moje desete zbirke – kroz osmijeh je rekla Anka Dorić, izazvavši velik pljesak okupljenih, nakon čega je u blagdanskom duhu podijelila dvadeset primjeraka svoje knjige.

Književnu večer svojim su izvedbama uveličali violinistica Renata Novoselec i skladatelj Ozren K. Glaser na klaviru.

(www.icv.hr, eat)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content