Volonterski klub Industrijsko-obrtničke škole Slatina darivao izbjeglice iz Ukrajine

Jučer (četvrtak) su predstavnici Volonterskog kluba Industrijsko-obrtničke škole Slatina, s ravnateljem Crvenog križa Slatina Vladimirom Jelenčićem, posjetili Pustaru Višnjica i u njoj smještene izbjeglice iz Ukrajine. 

Tom prigodom, volonteri su im uručili novogodišnji poklon koji su za njih izradili na radionicama koje je vodila školska knjižničarka i voditeljica Volonterskog kluba Svjetlana Dupan.

Za četvero djece i sedam žena iz Ukrajine učenici su izradili i ukrasili papirnate torte napunjene slatkišima koje su za tu priliku sami donirali. Te su poklončiće napravili s ciljem da im bar malo uljepšaju ovo predblagdansko razdoblje koje je za njih izrazito teško. Uz najljepše želje u novoj godini ovim skromnim novogodišnjim poklonom željeli su im poručiti da suosjećaju s njima, podržavaju ih, žele im dobrodošlicu u novu sredinu, kao i najiskreniju želju da se što prije vrate u svoju zemlju, svojim domovima i svojim najbližima. Ukrajinci su svim učenicima i nastavnicima srdačno zahvalili na lijepim željama i humanoj gesti.

Provođenje ove aktivnosti u IOŠ Slatina, koja se temelji na solidarnosti s Ukrajinom, objavili su na službenoj karti aktivnosti koje se provode tijekom Europske godine mladih, a koja se provodi pod pokroviteljstvom Europske unije.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content