18. Noć muzeja u Osijeku: Nakon pandemijskih godina, osječki muzeji posjetitelje dočekali širom otvorenih vrata

U 18. Noći muzeja, prvoj nakon pandemijskih godina kada se veći dio odvijao on line, sinoć je Muzej Slavonije širom otvorio svoja vrata posjetiteljima za koje je pripremio i dva iznenađenja.

Tako je odmah na početku, u 18 sati sati otvorena izložba “Moleraj -tehnike oslikavanja zidova šablonama i valjcima”, a u 20 sati izložba “Laku noć kuno, dobro jutro euro! Uz stalni postav “Prapovijest” i “Seoba naroda i srednji vijek”, posjetitelji su mogli razgledati gostujuću izložbu Arheološkog muzeja u Zagrebu “Segestika i Siscija – naselje s početka povijesti”, dok su najmlađi posjetitelji potražili zabavu u Fun Room-u radionici za djecu.

Posjetitelje je dočekala, u stalnom postavu “Prapovijesti” i izložba ilustracija iz muzejske knjige za djecu “Muzejska tajna”, a koje su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Za ugodnu i opuštenu atmosferu već tradicionalno je bio zadužen In da Sofa lounge uz Dj Beny-a. Tijekom Noći muzeja 2023. posjetitelji su mogli kupiti sve muzejske publikacije i suvenire po prigodnim cijenama.

(www.icv.hr, tj, foto: Facebook, Muzej Slavonije Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content