Cesta ju jednostavno “zove”: Policija po osmi put u Pitomači zaustavila vozačicu (29) bez vozačke, sada je ostala bez automobila

Da neki vozači, bez obzira na kazne, ne mogu odoljeti cesti, pokazuje jučerašnji (srijeda) slučaj u Pitomači, gdje je policijska patrola u redovnoj kontroli prometa zaustavila ženu (29) koja je po osmi put za volan sjela i to – bez vozačke dozvole!

Naime, kako je odgovorila PU virovitičko-podravska na naš upit, u srijedu oko 11.40 sati u Pitomači policijska patrola tijekom nadzora prometa zatekla je 29-godišnjakinju za volanom osobnog automobila,  koja je dosad skupila 7 pravomoćnih kazni za za prekršaj iz čl. 216 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozačicu su uhitili jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a nakon izvršenog liječničkog pregleda smještena je u posebnu prostoriju policijske postaje. Ovaj put osobno vozilo i prometna dozvola su joj privremeno oduzeti do donošenja odluke u prekršajnom postupku.

Policija ističe i kako je vozačica u posljednje tri godine čak sedam puta pravomoćno kažnjena za ovaj prekršaj, za koji je zakonom propisana novčana kazna u iznosu od 1320 eura (10.000 kuna) do 2650 eura (20.000 kuna) ili kaznom zatvora do 60 dana. 

Jučer je zaradila novi optužni prijedlog koji će je također skupo koštati.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content