Dogradnja višenamjenskog prostora Područne škole Ivanovac: Tijekom zime učenici ostajali bez TZK unutar školske zgrade

Dogradnja višenamjenskog prostora Područne škole u Ivanovcu privodi se kraju, pa je u tijeku ishođenje uporabne dozvole i nabava opreme. Njezin završetak s nestpljenjem iščekuju učenici i roditelji, kao i svi mještani Ivanovca.

Naime, u redovitim okolnostima škola radi u jednoj smjeni i pohađaju je 4 razredna odjela razredne nastave od 1. do 4. razreda. U školi ne postoji prikladan prostor za tjelesnu aktivnost, odnosno škola nema uvjete u kojima bi se tijekom zimskih mjeseci izvodila nastava TZK unutar školske zgrade. Zbog te činjenice učenicima je onemogućeno bavljenje tjelesnom aktivnošću, odnosno odvijanje redovite nastave TZK sukladno predmetnim kurikulumima.

Dogradnjom škole višenamjenskim prostorom taj će problem biti trajno riješen, što je i bila namjera Osječko-baranjske županije koja je povećanjem standarda javne, društvene i socijalne usluge željela podići na višu društveno-ekonomsku razinu standard života stanovnika toga područja, kao preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva i održivi razvoj.

Dograđena građevina je samostojeća, površine preko tri tisuće četvornih metara, a njen višenamjenski prostor služit će kao prostor za boravak učenika, manifestacije poput školskih priredbi, projekcija, izložbi, organizacija izvannastavnih oblika rada i slobodnih aktivnosti. Opremljena je i novim, pristupačnim ulaznim prostorom prilagođenim za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti s pristupnom rampom.

Za projektnu dokumentaciju ishođena je građevinska dozvola te 25. svibnja 2022. godine potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji s tvrtkom Planum-građenje d.o.o. Vukovar vrijednosti od 3.218.113,06 kuna s rokom izgradnje 270 dana od uvođenja u posao.

Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a vrijednost projekta je pola milijuna kuna, odnosno nešto više od 66 tisuća eura.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content