Godišnja skupština DVD-a Crnac: Okupljamo mlade ljude i ulažemo ogroman trud u rad našeg društva

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac održalo je svoju redovnu, godišnju izvještajnu skupštinu u nazočnosti dopredsjednice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateje Doner te načelnika općine Crnac Mate Damjana.

Izvješće o radu podnio je predsjednik DVD-a Crnac Danijel Holeš istaknuvši kako je društvo nedavno preuzela mlada ekipa koja se svim silama trudi nastaviti koracima svojih prethodnika te donijeti vatrogastvu na području općine još više na važnosti.

– Godinu 2022. pamtit ćemo po godišnjoj skupštini u travnju, kada je mlada ekipa vatrogasaca iz Crnca preuzela vodstvo društva nakon dugogodišnjeg i uspješnog rada iskusnih vatrogasaca predvođenih predsjednikom Ivanom Mašabergom i tajnikom Ivanom Sudarićem. Godina dana je iza nas, ulažemo ogroman trud u radu našeg društva, okupljamo mlade ljude što smatramo da je jako važno. Imali smo nekoliko zahtjevnih intervencija, ali sve smo odradili na najbolji mogući način. Hvala svim kolegama i kolegicama vatrogascima koji rade velik posao i vjerujem da zajedno nastavljamo dalje – rekao je Holeš.

Nakon podnesenih ostalih izvješća, sva su jednoglasno i usvojena, a potom je predsjednik Holeš iznio i plan rada za tekuću godinu.

-Prije svega želimo okupiti i privući još više mladih članova, od djece i mladeži do mladih operativaca jer tada je budućnost ovog društva sigurna, ali isto tako težimo i tome da što više iskusnih vatrogasaca bude s nama jer njihova pomoć i savjeti su nam krucijalno važni. Uz sve redovne vatrogasne zadatke poput osposobljavanja operativaca, održavanje opreme, pojačanje zaštitnih mjera od požara i organizacije vatrogasne smotre, kao i do sada, društvo želi biti aktivan dio društvene zajednice pa tako planiramo organizirati naše tradicionalne Maškare, Čobanijadu i biti dio svih ostalih općinskih manifestacija – rekao je Holeš.

Foto 2 15

Nakon financijskog plana, dopredsjednica VZ VPŽ Matea Doner uručila je diplome operativcima koji su položili za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase. Tako su za zvanje vatrogasac diplome dobili Leo Kučera, Ivan Balog, Matija Vratković, Ivan i Mario Pancer, Ivan Marko, David Holeš i Matija Bošnjak, dok je za zvanje vatrogasca I. klase diplomu dobio Luka Bošnjak.

-Imam tu sreću da sam nazočna prvoj skupštini ovog društva nakon što ga je preuzela mlada ekipa. Prije svega zahvaljujem se njihovim prethodnicima na vrijednom i predanom radu dugi niz godina i nadam se da će ostati u društvu kao nužna podrška. Ova mlada ekipa je već u prvoj godini svoga rada pokazala jedan zanos, želju i volju i to je za svaku pohvalu, a posebno moram reći da su pokazali i zavidne rezultate na kojima im od srca čestitam. Čestitam i svima koji su dobili diplome za nova zvanja i zahvaljujem se društvu na redovnom odazivanju članova na vatrogasna osposobljavanja u organizaciji Županijske zajednice. Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije će ovom, kao i svakom svom društvu, uvijek biti na raspolaganju za svaku pomoć ili rješavanje problema jer vatrogastvo je jedna velika obitelj u kojoj vlada zajedništvo i jedinstvo koje je baš ova mlada ekipa u Crncu kroz proteklu godinu pokazala i dokazala – rekla je Doner.

Na kraju riječima pohvale društvu i njegovoj mladoj ekipi obratio se načelnik Mato Damjan.

-Vatrogastvo je u Crncu uvijek imalo posebno mjesto i oni su svojim radom to itekako zaslužili. Zahvaljujem se našim dugogodišnjim članovima koji su podigli ovo društvo na čvrste noge, a moram pohvaliti sada i ovu novu, mladu ekipu koja je u samo godinu dana pokazala da ima potencijal te da su iznimno vrijedni i imaju ogromnu volju i želju za vatrogastvo. Pomoć i svaki savjet od strane Općine i mene osobno kao načelnika, je neupitna. DVD Crnac je uvijek važan kotačić u svim segmentima života naše općine, organizator, motivator i podrška i vjerujem da zajedno u tom pravcu idemo i dalje. Čestitam svima koji su položili za određena zvanja i nadam se kako će plan društva bez ikakvih problema biti ostvaren kako je i zamišljen – zaključio je Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content