Gradonačelnik Orahovice Saša Rister potpisao ugovore o dodjeli stipendija s učenicima i studentima

U maloj gradskoj vijećnici danas (ponedjeljak) je gradonačelnik Orahovice Saša Rister potpisao ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na dobivanje stipendije za tekuću školsku godinu. Ugovori su potpisani sa po dvoje studenata i učenika.

– Nakon raspisanog Javnog poziva zaprimili smo ukupno sedam prijava, od kojih četiri za studentske i tri za učeničke stipendije. Nažalost dvije prijave su imale nepotpunu dokumentaciju, a jedna nije zadovoljavala uvjete pa su odbijene. Time smo dobili četiri odobrene stipendije, po dvije učeničke i studentske, i s tim kandidatima potpisali smo ugovore. Svima koji su dobili stipendije čestitam prije svega na marljivom radu i odličnim ocjenama. Nadam se kako će im naša pomoć biti značajna, a isto tako želim da uspješno završe svoje škole i studije uz nadu da će se jednog dana vratiti u svoj grad i ovdje živjeti i raditi – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Studentica Ana Zidar je na petoj godini medicine i ova joj pomoć, kako sama kaže, jako puno znači.

Ugovori stipendije 3 Ana Zidar

– Naravno da mi pomoć u vidu stipendije jako puno znači i daje dodatni motiv da i dalje držim odličan prosjek. Čestitam svima koji su dobili stipendiju i pozivam sve učenike i studente da si daju truda pri učenju, ostvare dobar prosjek ocjena i prijave se na idućim natječajima jer dobivanjem stipendija znatno se olakšava roditeljima, ali prije svega samom sebi – rekla je Ana.

(www.icv.hr)

Ugovori stipendije 5

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content