Jačanje prometne povezanosti i gospodarska suradnja glavne teme sastanka gradonačelnika Kirina s mađarskim konzulom Császárom

Dr. Zoltán Császár, konzul Mađarske u Osijeku, održao je u Gradu Virovitici sastanak s gradonačelnikom Ivicom Kirinom. Glavne teme bile su prometna povezanost te jačanje gospodarske suradnje s mađarskim tvrtkama.

Vezano uz to, gradonačelnik Kirin informirao je konzula o postignutom napretku u realizaciji brze ceste od Virovitice do Zagreba. Izvijestio ga je kako su izdane sve četiri potrebne građevinske dozvole za čvor Špišić Bukovica – Virovitica, dionicu brze ceste prema Bjelovaru. Navedene dozvole osnova su za početak izgradnje brze ceste koja će se spojiti s onom koja se već od Bjelovara gradi prema Virovitici.

Osim o prometnoj povezanosti i gospodarskoj suradnji, gradonačelnik Ivica Kirin i konzul Zoltán Császár razgovarali su i o prekograničnoj Interreg suradnji Mađarske i Hrvatske u okviru koje su u Virovitici realizirani važni projekti. Posljednji od njih je obnova Franjevačkog parka ispred Crkve sv. Roka.

Riječi je bilo i o nadolazećem sajmu Viroexpo koji će se u Virovitici održavati od 17. do 19 veljače. Naime, Mađarska na sajmu sudjeluje od 2001. godine, a 2004. i 2005. je bila Zemlja partner sajma.

Sastanku u Gradu Virovitici nazočili su i zamjenica Vlasta Honjek-Golinac te konzulov suradnik Laslo Molnar.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content