Muškarac (72) kombijem naletio na školarce na pješačkom prijelazu u Virovitici: Jedan zadobio teške, a drugi lakše tjelesne ozljede

U Virovitici u Strossmayerovoj ulici jutros, nešto prije 7 sati, vozač kombija naletio je na dvoje školaraca na pješačkom prijelazu. U nesreći je 14-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 12-godišnjak lakše ozlijeđen. 

Kako doznajemo iz OB Virovitica, 14-godišnjak ima prijelom ključne kosti.

Ovu prometnu nesreću uzrokovao je 72-godišnji vozač osobnog automobila, a dogodila se u noćnim uvjetima vožnje i na mokrom kolniku za vrijeme kišnih padalina.

– Pozivaju se svi vozači da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i uvjetima smanjene vidljivosti, a pješačkim prijelazima se približavaju s povećanim oprezom, kako bi se mogli pravovremeno zaustaviti u slučaju stupanja pješaka na kolnik s namjerom prelaska preko ceste. Ako su pješaci djeca, stare i nemoćne osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti pješake i kada tek stupaju na pješački prijelaz.

Isto tako, pješaci se u cilju povećanja vlastite sigurnosti, prije nego počnu prelaziti cestu upućuju da obavezno provjere mogu li cestu prijeći na siguran način, kao i na korištenje svjetlije odjeće, odnosno reflektirajućih dijelova odjeće ili reflektirajuće prsluke prilikom kretanja kolnikom u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno korištenje različitih svjetiljki koje će ih osvjetljavati i na taj način postići da ih drugi sudionici u prometu vide – kažu iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr)

IMG c7b3a65265479e0c16e1b3224e2a0387

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content