“Munjevite trešnje” najbolje na ovogodišnjem edukativno-sportskom eventu “Zero waste – Budi dio igre – Sačuvaj naš planet” održanom u Pitomači

Ovogodišnje Plazma Sportske igre mladih započele su edukativno-sportskim eventom “Zero Waste – Budi dio igre – Sačuvaj naš planet”. Ovom kampanjom Coca-Cola, jedan od sponzora Plazma Sportskih igara mladih, želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom “Svijet bez otpada”.

U Virovitičko–podravskoj županiji “Zero Waste – Budi dio igre – Sačuvaj naš planet” održan je danas (ponedjeljak) u Pitomači, u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića.

Uz načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, sve prisutne na početku je pozdravio domaćin, ravnatelj Osnovne škole Petra Preradovića Igor Maresić.

-Drago mi je što nam je omogućeno da budemo dio ovog projekta Sportskih igara mladih, da budemo dio igre, kao i sporta. Drago mi je što se naši klinci bave sportom, što su aktivni i što žele biti sudionici izvannastavnih aktivnosti. Svi želimo biti što zdraviji i važno je biti uporan jer samo je nebo granica, a najbolji primjer su naši vrhunski sportaši. Prisjetimo se samo hrvatske nogometne reprezentacije koja je nedavno ostvarila izniman uspjeh na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da će se i djeca tako potruditi da i mi budemo ponosni na njih, a ja kao ravnatelj sam itekako ponosan na sve njihove uspjehe – rekao je ravnatelj Igor Maresić.

IMG_0571

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

-Drago mi je što smo u ovoj školi, u ovoj dvorani i što su organizatori izabrali po drugi put Virovitičko-podravsku županiju, ali i Pitomaču kao mjesto za održavanje sportsko-edukativne igre mladih “Zero waste – Budi dio igre – Sačuvaj naš planet”. Vjerujem da su djeca puno naučila, ali i da će kroz igru steći navike pravilnog odvajanja i odlaganja otpada. Čuvajmo okoliš jer tu živimo i odrastamo – naglasio je dožupan Klement.

Da je ovakva manifestacija vrlo važna za djecu, ali i Virovitičko-podravsku županiju, istaknula je tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

-Ovo je druga godina da Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji sa Sportskim igrama mladih održava ovakvu jednu manifestaciju. Sportska zajednica ovom je manifestacijom ujedno započela 2023. godinu. Kroz ovakve manifestacije u interesu nam je da što više djece iskusi taj sustav natjecanja jer ovo nije natjecanje regularnog tipa kao što je klupsko ili školsko, ovo je natjecanje na koje se mogu prijaviti svi. Hvala školskim profesorima Mariju i Danijelu koji su se doista potrudili, jer ovo danas je stvarno bilo važno. Puno djece dobilo je priliku odgovoriti na pitanja, ali i biti dio ovakve manifestacije – rekla je tajnica Sportske zajednice VPŽ.

IMG_0575

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić istaknula je kako Virovitičko-podravska županija redovito daje značenje i važnost sporta u cijeloj županiji.

-Drago nam je što se ovakva aktivnost održava danas ovdje u Pitomači. Nismo velika županija i nemamo puno sredstava za ulaganje u sport, ali svejedno postižemo značajne uspjehe. Isto tako, jedina smo županija u Republici Hrvatskoj koja ima poznatu manifestaciju ‘Zbogom školo do jeseni’ u sklopu koje smo prije dvije godine donijeli odluku za izbor najboljeg školskog sportskog društva osnovnih i srednjih škola čime želimo dati značenje i važnost sporta u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji. Ovim putem, na radu i organizaciji vrijednih aktivnosti želim zahvaliti i Sportskoj zajednici i školskim sportskim društvima u osnovnim i srednjim školama – rekla je Martina Bunić.

Plazma Sportske igre mladih već 26 godina “najmasovnija” je amaterska sportska manifestacija u Europi. U sklopu Plazma sportskih igara mladih učenici osnovne škole danas su odmjerili snage u zanimljivom natjecanju. U štafetnom natjecanju četveročlanih ekipa natjecatelji su uz vođenje nogometne lopte oko čunjeva trebali iz kante s miješanim otpadom prenijeti otpad u kante za razvrstavanje otpada za metal, papir ili plastiku.

IMG_0690

U konkurenciji dvanaest ekipa prvo mjesto na ovogodišnjem natjecanju osvojila je ekipa “Munjevite trešnje” koja će besplatno sudjelovati na državnoj završnici koja će se ove godine održati u Rijeci i Splitu.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content