Na 26. Viroexpo za jedan euro: Već sada popunjeno 50 posto izlagačkog prostora

Dok drugi cijene zaokružuju na više, mi smo zaokružili na manje. Ulaznica za ovogodišnji Viroexpo bit će 1 euro, rekao je nakon sastanka Organizacijskog odbora 26. Viroexpa, virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Sajam koji ima tradiciju od 1996. godine i koji je kroz to razdoblje dosegnuo status „jednog od tri najbolja u Hrvatskoj“, održat će se od 17. do 19. veljače u Virovitici.

– Trenutno imamo popunjeno oko 50 posto izlagačkog prostora, sajam će i ove godine biti pun, a mi kao organizatori brinemo se da na njemu imamo pregršt sadržaja – podcrtao je župan Andrović.

I ove godine, sajam zajednički organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o. Pokroviteljstvo je prihvatilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

IMGL7611
Foto: K. Toplak

– Svih ovih godina, sajam je bio skladna simbioza svih organizatora. Svatko je dao svoj doprinos u svom segmentu. Zato je sve ove godine sajam opstao jer je uvijek imao dušu, jer smo svi mi davali sebe kako bi on uspio. Tako će biti i ove veljače – naglašava direktor Viroexpa Bojan Mijok.

Ove godine, Viroexpo se vraća u svoj „zimsko-proljetni termin“. Prošle godine, održan je u rujnu.

– Zbog koronavirusa, sajam nismo organizirali ni 2020., ni 2021. Nama su izlagači 2020., kada smo ga odgodili desetak dana prije otvorenja, platili svoje sudjelovanje i naša obveza i dužnost je bila organizirati ga 2020., jer su naši vjerni izlagači svoj izlagački prostor platili. No, cijeneći želje upravo njih, naših izlagača, Viroexpo smo vratili u njegov prvotni zimsko-proljetni termin – ističe Mijok.

Tako će Viroexpo, biti jedan od prvih sajmova u ovoj godini. Sadržajno će biti bogatiji nego prijašnjih sezona.

IMGL7608
Foto: K. Toplak

– Svi veliki izlagači, među kojima je i Podravka, su potvrdili nastup na 26. Viroexpu. Imat ćemo kvalitetna stručna predavanja, koja će i ove godine ciljati na poljoprivrednike, gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike. Hrvatska gospodarska komora će organizirati okrugli stol na temu „nedostatka radne snage“. Svih ovih godina Viroexpo je bio važan gospodarski segment ovog područja. Uvijek smo pružali ruku našim gospodarstvenicima, a opet sadržajno bili dostupni našim posjetiteljima. Tako će biti i ove godine – rekao je Mijok.

I ove godine u program održavanja uključit će se Turističke zajednica Virovitičko-podravske županije s turističkim zajednicama s ovog područja, kao i gradovima i općinama iz VPŽ. Bit će tu i nastupi srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, a vraćaju se i vinari, pa će se doznati tko ima najbolje vino Viroexpa.

– Viroexpo je gotovo tri desetljeća, jedna od najvećih manifestacija u RH. Kvalitetna suradnja te prijateljski i partnerski odnosi izlagača i sajma Viroexpo su temelj uspješnosti našeg postojanja. I zato je nama uvijek bio cilj da i posjetitelji i izlagači na najbolji mogući način dožive prezentaciju proizvoda i usluga koja se predstavlja na našem sajmu – zaključio je Mijok.

IMGL7616
Foto: K. Toplak

Poznato je kako će Zemlja partner biti BiH, a Županija partner – Ličko-senjska županija. BiH je već jednom bila Zemlja partner Viroexpa – 2009. godine. Bosna i Hercegovina je značajan partner Viroexpa jer na njemu kontinuirano sudjeluje od 2001. godine, od trena kada je sajam, zahvaljujući sudionicima iz BiH i Mađarske po prvi put dobio predznak međunarodni. U Virovitičko-podravskoj županiji, prema procjeni, živi ih oko 5.000, a najaktivnije su im zajednice u Virovitici i Slatini. Osim toga, Virovitičko-podravska županija ili udruge s našeg područja godinama su sudionici jedne od najznačajnijih manifestacija u Lici – „Jesen u Lici“, gdje vrijedni obrtnici i poduzetnici s naših prostora predstavljaju svoje usluge i proizvode. Zbog svega toga, ali i dugogodišnjeg nastupa ličkih gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika na našem sajmu, Ličko-senjska županija bit će „Županija partner“ na 26. Viroexpu.

(vpz.hr, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content